IKAR, Richard Klíčník
StoryEditor

Mimoriadny úspech slovenského autora. V Martinuse pokoril rekord už počas prvého dňa predpredaja

19.09.2018, 15:08
Autor:
lezolezo
Román Jozefa Kariku Priepasť dosiahol to, čo sa doposiaľ nepodarilo žiadnej slovenskej knihe. O jeho román je obrovský záujem.

O tom, že Jozef Karika patrí medzi top slovenských spisovateľov niet pochýb. Jeho nový román Priepasť, ktorý sa dostane na pulty kníhkupectiev v polovici októbra dosiahol už za prvý deň predpredaja rekordné čísla.

Ako informuje kníhkupectvo Martinus, ide o najvyšší denný predpredaj slovenského autora v celej histórii Martinusu. Za jeden deň sa podobný rekord podaril iba jednej knihe a tou bolo ôsme pokračovanie série o čarodejníckom učňovi Harry Potter a prekliate dieťa.

Stáva sa iba ojedinele, že sa kniha v prvý deň predpredaja dostane na prvé miesto v rebríčku bestsellerov. Tento úspech prekvapil aj samotného autora. "Nemám na to slov. Prosto mám najfantastickejších čitateľov a čitateľky, veľmi im za takú podporu ďakujem." vyjadril sa Jozef Karika.

O čom je kniha Priepasť?
Bývalý lezec trpiaci panickým strachom z výšok narazí na legendu o skalnej plošine v Tatrách, kde neznáma sila núti ľudí, ktorí tam zablúdia, skočiť do priepasti a zabiť sa.

Nezvyčajné množstvo smrteľných nehôd v tejto oblasti mu nedá spávať. Rozbehne pátranie na vlastnú päsť, lenže skutočnosti, ktoré odhalí, sa vymykajú ľudskej predstavivosti a chápaniu. Za svoju zvedavosť kruto zaplatí – sám sa ocitne na hrane priepasti.

Je stará legenda horských vodcov o nadprirodzenej sile zhadzujúcej ľudí do hlbín iba strašidelná fáma, alebo obsahuje zrnko pravdy? Nová nebezpečná kniha od autora fenomenálnej Trhliny – majstra strachu Jozefa Kariku, ktorá vás chytí a strhne. Do priepasti.

Kto je Jozef Karika

Patrí k najúspešnejším a najobľúbenejším slovenským spisovateľom. Píše o všetkom, čo patrí k životu – aj o tých odvrátených stranách. Práve pre svoje trilery a horory sa stal populárny, no nesnaží sa šokovať za každú cenu. Dokazujú to mnohé ocenenia vrátane nominácie na cenu Anasoft Litera 2017. 

01 - Modified: 2024-04-04 09:12:32 - Feat.: - Title: Dočkali sme sa! Maštalír a Geislerová odhaľujú triler vzťahu v mrazivej snímke Smršť. Môžeš si ju pozrieť v kinách 02 - Modified: 2024-01-31 09:30:18 - Feat.: - Title: Bebjakova Smršť podľa Karikovej knihy mieri do kín: Čo bolo dobré v Trhline, je tu ešte lepšie, tvrdí Maštalír 03 - Modified: 2024-01-24 09:06:31 - Feat.: - Title: VIDEO Ďalšia filmová spolupráca Petra Bebjaka, Jozefa Kariku a Tomáša Maštalíra. Pozri si prvé zábery z filmu Smršť 04 - Modified: 2024-01-24 10:37:38 - Feat.: - Title: EXKLUZÍVNE FOTO Posledná úloha zosnulého herca Ivana LETKA. Objaví sa v mysterióznej dráme 05 - Modified: 2018-12-20 13:12:41 - Feat.: - Title: Fenomén Karika. Ako vznikla tajomná legenda o zmiznutých ľuďoch
menuLevel = 2, menuRoute = style/kultura, menuAlias = kultura, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
19. apríl 2024 14:07