StoryEditor

Nová hviezda kampane BALMAIN. Daphne Guinness a jej posledný víkend v Bratislave

08.09.2018, 16:31
Autor:
lezolezo
Začiatok novej módnej sezóny priniesol priaznivcom francúzskej módy prekvapenie. Tvárou novej kampane sa stala muzikantka, modelka, herečka a mecenáška Daphne Guinness.

Jej audiovizuálnu tvorbu aktuálne mapuje kurátorský počin Lucie Ramljakovej - výstava The Queen of The Night, ktorá svoju bránu v Galérii Mesta Bratislavy, zatvorí v nedeľu 9. septembra. O projekte sme sa rozprávali s jeho producentom Miloshom Harajdom. 

V minulosti ste slovenskému publiku predstavili osobnosti ako David LaChapelle, či Sergei Polunin. Kedy sa zrodila myšlienka samostatnej výstavy Daphne Guinness?

Daphne ma fascinovala od prvej chvíle, kedy sme sa v roku 2011 zoznámili v Hannoveri na LaChapellovej vernisáži. Od prvej chvíle sme si rozumeli a počas nasledujúcich rokov som sledoval jej metamorfózy.

Zatvárala prehliadku Toma Forda, namiešala svoj vlastný parfum, režírovala film Phenomenology of Body, zložila a naspievala dva sólové albumy a každý jej projekt ju ukázal v inom svetle. To bol podnet na samostatnú výstavu.

Aké máte na projekt ohlasy?

Najväčšou poctou bola pozvánka do Bratislavy, ktorú v súvislosti s výstavou zverejnil portál SHOWstudio, ktorý roky sledujem a prácu jej zakladateľa Nicka Knihghta veľmi rešpektujem.

Milosh Harajda

Výstava The Gueen of the Night v Bratislave potrvá do nedele 9. septembra. 

To sú momenty veľkej satisfakcie, keď vidíte bratislavské galérie v svetovom kontexte. Daphne počas svojej návštevy Bratislavy dostala od Anny Macalákovej, riaditeľky J&T Banky, do daru slovenský kroj, ktorý dnes tvorí súčasť jednej z najväčších haute couture zbierok na svete.

Daphne sa stala hviezdou celosvetovej kampane BALMAIN. Čo ďalšie aktuálne pripravuje?

Tesne po vernisáži v Bratislave sme sa stretli na jej koncerte v parížskom klube Les Bains, kde Daphne uvádzala svoj nový album.

Leto trávila v Los Angeles, kde nahrávala nové skladby a fotila kampaň pre BALMAIN. Aktuálne sa chystá svetové turné archívu Alexandra McQueena, ktorý zastrešuje Isabella Blow Foundation, ktorú Daphne založila po ich smrti.

Milosh Harajda

​Po premiére dokumentu McQUEEN , ktorý plánujeme uvádzať 27.9. v CinemaCity AUARK v spolupráci s IQOS , sa Slováci budú môcť na časť archívu Alexandra McQueena pozrieť osobne.

Výstavu The Queen Of The Night do Galéria Mesta Bratislavy priniesla J&T Banka v spolupráci s agentúrami Pavleye Art & Culture a MILOSH Limited.

01 - Modified: 2018-04-30 09:57:08 - Feat.: 0 - Title: Vyrastala v dome Dalího a priatelila sa s McQueenom. Daphne Guinness vystavuje v Bratislave 02 - Modified: 2018-06-15 10:02:05 - Feat.: 0 - Title: Nemám manažérske zručnosti, som jednoducho umelkyňa, hovorí dedička pivovaru Guinness
01 - Modified: 2024-01-25 12:08:27 - Feat.: - Title: Celebrity sa stali krstní rodičia netradičným spôsobom. Na východe si podelili nevyčísliteľné kúsky! 02 - Modified: 2024-01-17 08:52:53 - Feat.: - Title: Vizuálna správa o spoločnosti, ktorá oplýva peknými obrázkami, ale stráca pôdu pod nohami 03 - Modified: 2023-11-26 12:04:01 - Feat.: - Title: FOTO Autonómne vlaky či luxusné autá poháňané umelou inteligenciou. Českí a slovenskí študenti predstavili v Prahe budúcnosť dopravy 04 - Modified: 2023-11-16 12:39:55 - Feat.: - Title: Svetlom proti tme. V Bratislave sa otvorila rozprávková expozícia ako z iného sveta 05 - Modified: 2023-11-02 15:39:26 - Feat.: - Title: Mladým v Maďarsku zakazujú výstavu Word Press Photo. Vraj porušuje kontroverzný homofóbny zákon
menuLevel = 2, menuRoute = style/kultura, menuAlias = kultura, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
18. apríl 2024 05:22