Trasa: Modra - Smolenice - Trstín. Vzdialenosť: 32 kilometrov. Obtiažnosť: ľahká Východiskom cyklotrasy je mesto Modra, ďalej sa ňou dostanete na Záhorie s Malokarpatskou cyklomagistrálou. Pri Fugelke môžete ísť pešo na vrchol Kukla. V blízkosti cesty je aj hrad Červený kameň a Smolenický zámok. Trasa: Jablonica - horáreň Suchánka. Vzdialenosť: 6 kilometrov. Obtiažnosť: stredná Z obce miniete vodnú nádrž Jablonica a vstúpite do lesa Malých Karpát. Pri horárni Suchánka sa môžete osviežiť v prameni s vodou. Trasa: Buková - Rozbehy - Cerová. Vzdialenosť: 9 kilometrov. Obtiažnosť: ťažká Východisko je pred pohostinstvom v obci Buková, cyklotrasou sa dostanete aj k rádiovej veži na Rozbehoch a pri menšej odbočke aj k zrúcanine hradu Korlátka nad obcou Cerová.Wikimedia Commons
StoryEditor

Smolenický zámok pri Trnave privíta tento víkend festival Dračie dni

10.08.2018, 12:40
Autor:
tasrtasr
Festival Dračie dni zavíta cez víkend na Smolenický zámok.

Festival Dračie dni cez víkend (11.-12.8.) zmení Smolenický zámok na dejisko rozprávky, v ktorej budú rytieri zachraňovať princeznú Mirku spod pazúrov draka Vavrinca, v hlavnej úlohe s kráľom Markom Igondom.

TASR o tom informovali organizátori podujatia zo Smolenického kultúrneho leta. Ako uviedol hlavný protagonista – herec Marko Igonda, „je dobré, že aj v dobe, kedy žijeme viac v súlade s technikou a modernými vymoženosťami, dokážeme popustiť uzdu fantázii a vytvoriť ilúziu rozprávkového príbehu."

Organizátori informovali, že v sobotu od 10.00 h sa otvoria pre návštevníkov brány Smolenického zámku a v rámci festivalu sa uskutočnia viaceré sprievodné akcie. Na programe budú Dvorské tance princezien a Rytierska škola šermu.

Pre deti je prichystané bábkové divadlo a atrakciou bude i kŕmenie draka Vavrinca. Súčasťou podujatia budú aj ďalšie dobové atrakcie ako streľba z luku či kuše. Návštevníci budú môcť absolvovať tiež prehliadku zámku so sprievodcom a s výkladom.

Bezplatné parkovanie bude zabezpečené na lúke pod zámkom. Dračie dni sú tretím zo štyroch letných podujatí Smolenického kultúrneho leta. Záver prázdninových týždňov bude patriť koncertu Simy Martausovej a Jany Kirschner, ktorý sa uskutoční 19. augusta na lúke pod zámkom.

01 - Modified: 2024-04-16 18:49:05 - Feat.: - Title: Pred parlamentom protestovali stovky ľudí proti zásahom do kultúry 02 - Modified: 2024-04-16 09:11:16 - Feat.: - Title: Komédia, napínavý triler, vzťahová groteska aj detektívka. Hra 2:22 - príbeh duchov dorazila na Slovensko 03 - Modified: 2024-04-12 07:58:00 - Feat.: - Title: Lovestream predstavil prvých tohtoročných headlinerov. Do Bratislavy príde Rita Ora, Dimitri Vegas & Like Mike či Tom Walker 04 - Modified: 2024-04-11 12:42:54 - Feat.: - Title: Jean-Michel Jarre vystúpi v Bratislave zadarmo s Brianom Mayom. Naše hlavné mesto bude na okamih najinteligentnejším na Zemi 05 - Modified: 2024-04-09 13:36:37 - Feat.: - Title: Prvé znamenie: Prichádza Satan!
menuLevel = 2, menuRoute = style/kultura, menuAlias = kultura, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
23. apríl 2024 01:21