Continental Film
StoryEditor

Nový film o Whitney Houston: Je intímny, emotívny, jeden z najlepších hudobných dokumentov posledných rokov

25.07.2018, 14:02
Autor:
lezolezo
Ide o oficiálny dokument, ktorý požehnala najbližšia rodina Whitney Houston.

Už na budúci týždeň, 2. augusta, príde do slovenských kín dlhoočakávaný dokument o speváčke Whitney Houston. Oscarový režisér Kevin MacDonald sa pustil do ťažkého boja, nájsť pravdu totiž vôbec nie je jednoduché. 

Film približuje božskú speváčku, tak ako ju ešte nepoznáme. Jej rodina poskytla exkluzívne rozhovory aj zábery zo zákulisia jej života, ktoré doteraz neboli zverejnené. 

Film mal svetovú premiéru na festival v Cannes a režisér o ňom povedal: „V zmysle pátrania po pravde som natočil určite svoj najťažší film. Rozprával som sa s viac než 70 ľuďmi, ale len 40 z nich sa objavilo vo filme. Mnoho z nich podvádzalo Whitney viac než 30 rokov a vo svojej pretvárke pokračovali i pred kamerou.“

Pozrite si ukážku z filmu Whitney: 

"Priblížil som život speváčky ako záhadný príbeh; prečo niekto s takým množstvom talentu a krásy sám seba zničil? Prečo tak verejne a bolestivo?" vyhlásil režisér. 

Film obsahuje množstvo archívnych záberov, exkluzívne demonahrávky, výnimočné predstavenia aj zvukové archívy. Rodina odhaľuje mnohé tajomstvá, ktoré pomôžu pochopiť ťažký osud slávnej speváčky. 

Príbuzní napríklad potvrdili, že Whitney bola sexuálne zneužívaná svojim bratrancom. "Je to intímny rodinný príbeh, ktorý odhaľuje novú stránku, nepoznali ju ani jej najvernejší fanúšikovia."

Čo hovoria kritici

Webová stránka Rotten Tomatoes , ktorá publikuje filmové recenzie, má k filmu Whitney 114 hodnotení s priemerným ratingom 7,5 z 10 bodov. Film odporúča 89 % kritikov. 

"Je to veľmi emotívny portrét génia a jeden z najlepších hudobných dokumentov posledných rokov," tvrdí recenzia smoothradio.com. 

Častopis Empire dal filmu 4 body z 5 a označil ho za "úžasný, strašidelný, ale pravdivý pohľad na život a smrť Whitney Houston". 

01 - Modified: 2013-08-09 10:15:00 - Feat.: 0 - Title: Whitney Houston by dnes oslavovala 50. narodeniny
menuLevel = 2, menuRoute = style/kultura, menuAlias = kultura, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
25. apríl 2024 12:05