Ita film
StoryEditor

Pozrite si prvé ukážky z nového slovenského filmu Pivnica. Bude taký úspešný ako Čiara?

13.07.2018, 16:30
Autor:
lezolezo
Dlhoročné manželstvo Milana a Táni je v troskách, spája ich už len jediná dcéra Lenka. Keď sa však 16-ročná tínedžerka nevráti domov z párty, ich život sa obráti naruby.

27. septembra sa dostane do kín nový slovenský film Pivnica. Tvorcovia zverejnili prvý trailer. 

Dráma s prvkami krimitrileru je príbehom manželov Milana a Táni, ktorých vzťah je v troskách, a spája ich už len jediná dcéra Lenka. Keď sa však šestnásťročné dievča nevráti z párty, ich život sa obráti hore nohami.

Oboch rodičov pohltí bezmocnosť, strach a pocit viny. Nikto im nevie pomôcť – kamaráti, spolužiaci ani susedia, a Milan už neverí ani policajnému pátraniu, ktoré nikam nevedie. Rozhodne sa preto odhaliť pravdu sám.

Za Pivnicou stojí medzinárodný tvorivý tím a herecké obsadenie na čele s Francúzom Jean-Marcom Barrom, ktorý je známy najmä z drámy Magická hlbočina (1988) Luca Bessona.

V ďalších úlohách sa predstavia napríklad ruská herečka Oľga Simonova, slovenský herec Milan Ondrík či rapper Dalyb. Režisérom je ruský tvorca Igor Vološin, ktorý zaujal publikum titulmi Ja (2009) a Beduín (2011).

Scenár k filmu napísal spisovateľ Richard Pupala. Za hlavnou kamerou stojí Martin Žiaran. Film Pivnica vznikal v medzinárodnej spolupráci za finančnej podpory fondu Eurimages, Audiovizuálneho fondu, Státního fondu kinematografie, Ministerstva kultúry Ruskej federácie a RTVS.

menuLevel = 2, menuRoute = style/kultura, menuAlias = kultura, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
25. apríl 2024 17:07