StoryEditor

V Británii rozbehli veľkú kampaň: Privítajte Trumpa skladbou od Green Day American Idiot

07.05.2018, 14:10
Britskí fanúšikovia kapely Green Day a odporcovia Donalda Trumpa spustili veľkú kampaň.

Chcú, aby sa singel American Idiot z roku 2004 dostal opäť na popredné priečky britských hitparád, píše portál Lidovky.cz.

Takto by sa znova začal hrať v rádiách. Pieseň má 13. júla privítať amerického prezidenta na plánovanej návšteve Veľkej Británie. 

Billie John Armstrong, frontman kapely Green Day, pôvodne napísal pieseň American Idiot na protest proti vtedajšiemu prezidentovi Georgeovi W. Bushovi mladšiemu.

"Nechcem byť americký idiot. Nechcem národ ovládaný novými médiami. Počuješ ten zvuk hystérie? Amerika, s ktorou nenápadne vyje*ávajú,“ spieva sa v jeho piesni, ktorá vyšla na rovnomennom albume. Práve album American Idiot, ocenený Grammy, posunul Green Day do svetového povedomia.

"Už máme dátum, Trump príde v piatok 13. júla. Ak si dostatok z nás kúpi a stiahne pieseň od 6. do 12. júla, načasujeme to perfektne. American Idiot sa dostane na špičku hitparád presne v deň príjazdu Trumpa na britskú pôdu.

Streaming funguje tiež, ale je menej efektívny. Ideme do toho!" píše sa v hlavnom príspevku kampane na sociálnej sieti Facebook. Skupina už má viac ako 14 tisíc členov.

Ku kampani sa na Instagrame vyjadril aj frontmanBillie Joe Armstrong. Podľa neho je zbytočné, aby si ľudia sťahovali pieseň. "Hovorím vám, aby ste si tú pesničku pustili čo najhlasnejšie. Potom tie reproduktory namierte na Heathrow (londýnske letisko), hneď, ako ten b*tart pristane. Je to rasistické prasa. Najväčší idiot, ktorý stál na čele Ameriky," napísal Armstron na Instagrame. O chvíľu však tento príspevok zo sociálnej siete zmazal. 

Kampaň na sociálnych sieťach vyvolala zmiešané reakcie. Množstvo Britov návrh podporuje, iní už nie sú takí nadšení. "Budem sklamaný celým národom, ak sa nám to nepodarí uskutočniť," napísal užívateľ Paul Southal. „Áno, fakt sme mu ukázali. Úprimne? Je to úplne zbytočné," napísal užívateľ Ian Wade.

01 - Modified: 2018-07-11 09:14:32 - Feat.: - Title: Kampaň v Británii pred príchodom Trumpa, pieseň American Idiot má ovládnuť hitparády 02 - Modified: 2016-11-07 13:30:49 - Feat.: - Title: Trump ovládol aj európske ceny MTV. Osočovali ho víťazi
menuLevel = 2, menuRoute = style/kultura, menuAlias = kultura, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
25. apríl 2024 02:05