StoryEditor

Môžete o mne povedať, že som prefetoval polovicu Peru, spevák Aerosmith oslavuje 70 rokov

27.03.2018, 10:17
Steven Tyler, vlastným menom Victor Steven Tallarico je zakladateľom rockovej legendy Aerosmith.

Okrem charakteristických vysokých polôh hlasu ho poznáme aj kvôli nekontrolovateľnému užívaniu drog a kleptomanským sklonom. Oslávme okrúhle výročie tohoto rockera informáciami, ktoré možno o jeho kariére neviete, píšu Lidovky.cz. 

Vyhodili ho zo školy, začal kradnúť

Ako mladík navštevoval Steven strednú školu Cardinal Spellman High School. Nachádzala sa v drsnej newyorkskej štvrti Bronx. Veľmi rýchlo sa však pridal k nebezpečnej partii a začal fetovať.

Kvôli tomu ho vyhodili zo školy. Chcel sa pomstiť, tak ukradol z hudobnej učebne basgitaru. V roku 1993 na nej dokonca hral svoju populárnu skladbu  Livin´ On The Edge. 

Zlodejina ako hobby

Gitarista Joe Perry si spomína, že Tyler si v začiatkoch kapely rád "privyrábal". Ešte keď boli celkom neznámi a hrali v jednom z newyorských klubov, tak Steven po koncerte ukradol premietačku. Klub vtedy prerušil s kabelou všetky kontakty. Pre Aerosmith to bola nepríjemná rana. Dovtedy v klube hrali pravidelne každý týždeň.

Prekliata Philadelphia 

V roku 1977 hodil jeden z fanúšikov počas koncertu na pódium petardu typu M-80. Výbuch popálil Tylerovi rohovku a gitarista Perry mal pretrhnutú žilu. Nahnevaná kapela hrozila tým, že do mesta už nikdy nevkročí.

Vrátili sa však už o rok. Iný fanúšik vtedy hodil na pódium sklenenú fľašu, ktorá sa roztrieštila a porezala Tylera na tvári. "Myslím, že ho to porezalo aj na perách. Keď v zákulísí držal na zakrvavenej tvári uterák, tak sa chcel okamžite vrátiť na pódium a dohrať," spomína si gitarista Brad Whitford.

Koľko prefetoval? 

Steven Tyler sa netajil tým, že užíva drogy. Vo svojej autobiografii v roku 2012 odhadzuje, že na kokaín minul 6 miliónov dolárov. Za to si mohol kúpiť až 38 automobilov značky Tesla Model S. "Môžete o mne povedať, že som prefetoval polku Peru, ale na tom vôbec nezáleží," napísal o svojej závislosti. 

To je naša pesnička

A opäť drogy. V roku 1985 sa Aerosmith opäť po krátkej pauze dali dohromady. V Bostone sa kapela zúčastnila na večierku. Tyler povedal svojim kolegom: "Hrá tu skvelá pesnička! Mali by sme urobiť vlastnú verziu. Kto to hrá?" Na to mu Joe Perry odpovedal: "To je naša pesnička, blbeček." Steven Tyler po drogách úplne strácal pamäť.

Ťažké odmietnutie 

Vo svojich memoároch vyhlásil, že ho v živote odmietla iba jedna žena. Konkrétne išlo o rockovú legendu, muzikantku Joan Jettovú. Tá mu zabuchla dvere rovno pred očami.

Slávna dcéra, zlý otec

Stev Tyler je otcom Liv Tylerovej, bývalej modelky a herečky. V čase, keď sa Liv narodila, bol jej otec neustále na drogách. Jej matka, Bebe Buellová ju radšej vychovávala s vtedajším priateľom.

Liv sa zapísala do povedomia divákov hlavne ako  Grace Stamperová vo filme Armaggedon (1998) a ako Elfka Arwen vo filmovej trilógii Pán prsteňov. Film Armagedon okrem nej preslávila aj pieseň Aerosmith I Don´t Want to Miss a Thing, která bola nominovaná na Oscara.

Žltačka typu C

V roku 2006 Steven Tyler v rozhovore pre Access Hollywood priznal, že trpí žltačkou typu C. V tej dobe ju už mal minimálne jedenásť rokov. Proti tomuto typu žltačky neexistuje očkovanie. Choroba sa šíri krvou a často ju majú narkomani z použitých ihiel.

01 - Modified: 2018-11-12 07:14:54 - Feat.: - Title: Člen skupiny Aerosmith skolaboval po koncerte v New Yorku 02 - Modified: 2017-09-27 07:06:22 - Feat.: - Title: Steven Tyler má zdravotné ťažkosti, Aerosmith ruší koncerty
menuLevel = 2, menuRoute = style/kultura, menuAlias = kultura, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
27. apríl 2024 03:16