Emoji movie
StoryEditor

Poznáme najhorší film roku. Zlatú malinu získala animovaná komédia Emoji film

03.03.2018, 09:58
Autor:
ČTKČTK
Prvýkrát tak získal filmovú anticenu animovaný film.

Zlaté maliny sú protipólom filmových Oscarov, ktoré sa budú udeľovať v noci z nedele na pondelok.

"Tento rok na čele nepodarených filmov stojí dielo založené na smajlíkoch, v ktorom vystupujú hovoriace hovienka," uviedli usporiadatelia Zlatých malín.

Podľa nich sa to stalo v roku, "kedy hollywoodska kopa recyklovaného odpadu dosiahla historickej veľkosti". Tento rok sa podľa nich niesol v znamení "toxického nedostatku originality.

Animovaný 3D film Emoji film bodoval tiež v troch ďalších kategóriách. Získal cenu za najhorší scenár alebo réžiu, tiež za najhorší filmový pár. Túto cenu mohli získať "ktoréhoľvek neznesiteľné emotikony" z tohoto filmu.

Zlatú malinu za najhorší herecký výkon si vyslúžil Tom Cruise, ktorý hral hlavnú úlohu v novej verzii filmu Múmia.

Ako pripomína AP, Cruise bol za svoju kariéru trikrát nominovaný na Oscara, nikdy ale cenu nezískal. Naopak, v Zlatých malinách je omnoho úspešnejší. Je už dvojnásobným držiteľom tejto anticeny.

V kategórii najhoršia herečka dostal cenu herec Tyler Perry za výkon vo filme Boo 2! A Madea Halloween. Vystupuje tu v úlohe starnúcej černošky Madey.

Na herecké dno sa podľa organizátorov vrátil Mel Gibson, ktorý dostal malinu za vedľajšiu úlohu vo filme Otec je doma 2.

Medzi herečkami v tejto kategórii vyhrala Kim Basingerová za úlohu vo filme 50 odtieňov temnoty.

menuLevel = 2, menuRoute = style/kultura, menuAlias = kultura, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
26. apríl 2024 12:08