REUTERS/Hannah McKay
StoryEditor

V Londýne odovzdávali ceny Brit Awards 2018, dominovali Dua Lipa a Stormzy

22.02.2018, 14:05
Autor:
TASRTASR
V Británii sa odovzdávali hudobné ceny Brit Awards 2018.

Najlepšou britskou sólovou interpretkou sa stala Dua Lipa. Zvíťazila aj v kategórii britský objav roka. Najlepším britským sólovým interpretom sa stal Stormzy. Zvíťazil aj v kategórii album roka (Gang Signs & Prayer).

Britský spevák Rag 'n' Bone Man, ktorý bol vlani vyhlásený za objav roka, si odniesol cenu za najlepší britský singel, a to megahit Human.

Za najlepšiu britskú skupinu vyhlásili Gorillaz. Za najlepšiu zahraničnú skupinu vyhlásili Foo Fighters z USA. V kategórii najlepšia medzinárodná sólová interpretka zvíťazila Novozélanďanka Lorde a v kategórii najlepší medzinárodný sólový interpret Američan Kendrick Lamar.

Brit Awards organizuje hudobné združenie  British Phonographic Industry. Ceny udeľujú už od roku 1977.  Víťazov vyberá vyše tisíc členov združenia, v ktorom sú zástupcovia nahrávacích spoločností, médií, obchodníci s hudobninami, producenti či sponzori. 

Pozrite si v galérii fotografie z odovzdávania prestížnych cien: 

​V minulosti získali tieto ceny také legendy popu a rocku ako skupiny Beatles alebo Oasis a sóloví interpreti Robbie Williams, David Bowie, Lady Gaga či Björk.

01 - Modified: 2022-02-10 07:47:10 - Feat.: - Title: Hudobné ikony, mužská dominancia aj štiľavý odkaz Johnsonovi: Kráľovnou Brit Awards sa stala Adele 02 - Modified: 2018-01-15 09:00:02 - Feat.: - Title: Najviac nominácií britských hudobných cien získal Ed Sheeran a Dua Lipa
menuLevel = 2, menuRoute = style/kultura, menuAlias = kultura, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
08. máj 2024 23:41