Peter Chvostek
StoryEditor

Na lásku treba mať odvahu. Jedno zlé rozhodnutie vám môže obrátiť život hore nohami

19.01.2018, 11:19
Autor:
lezolezo
Tektonika citov - o pýche v láske a nesprávnom rozhodnutí...

"Tektonika citov. Spomeň si, raz večer sme sa o tom rozprávali. City sa presúvajú ako platne zemskej kôry. Keď sa dajú do pohybu, spôsobujú kolízie, odliv a príliv, záplavy, erupcie, tsunami, zemetrasenia... Presne to, čo sme práve zažili,” hovorí Richard Darcy – hlavný hrdina nového divadelného predstavenia Tektonika citov.

Ide o hru jedného z najúspešnejších súčasných dramatikov - Erica Emmanuela Schmitta. Režisérskej taktovky sa v Mestskom divadle P.O.Hviezdoslava v Bratislave ujal skúsený Michal Spišák. V inteligentnej konverzačnej komédii sa predstaví úspešný pár - ministerská pracovníčka Diana, ktorú hrá Petra Vajdová a podnikateľ Richard v podaní Mila Kráľa.

Ich idylický vzťah im každý závidí, avšak zlom nastane, keď sa Diana rozhodne vyskúšať hĺbku Richardovho citu. A to sa ukáže ako fatálny omyl. Zamilovanosť sa zmení na niečo, čo až príliš pripomína nenávisť a súperenie. Kto zvíťazí a kto bude porazení? A má byť láska medzi dvomi „milujúcimi sa ľuďmi“ boj ?

"Častokrát si rozumovo uvedomujeme, že by sme mali niečo urobiť a naše emocionálne prežívanie nám to nedovolí. Temná emocionálna „struna“, ktorá je ukrytá niekde hlboko v duši hlavnej hrdinky, ju núti robiť prekvapivé a šokujúce veci. Aj keď pôsobí navonok sebaisto a pevne, v skutočnosti je zmietaná svojimi vášňami. A zdá sa, že nedopadne dobre," myslí si o téme režisér Michal Spišák. Postavu Madame de Pommeray - Dianinej matky bravúrne stvárni Božidara Turzonovová. 

Príbeh o tom, ako jedno nesprávne rozhodnutie dokáže obrátiť život hore nohami nielen vám, ale aj vašim blízkym a o tom, že na lásku treba mať odvahu, ...

01 - Modified: 2018-01-16 15:45:45 - Feat.: 0 - Title: Bambuľka dostane muzikálovú podobu. Dievčatko musí byť detský megatalent, odkazuje Ján Ďurovčik
menuLevel = 2, menuRoute = style/kultura, menuAlias = kultura, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
20. apríl 2024 07:30