StoryEditor

Do kín prichádzajú Troškove Čertoviny. Česi kritizujú zmätočný a príliš predvídateľný dej

07.01.2018, 07:00
Filmová novinka z dielne režiséra Zdeňka Trošku Čertoviny vstúpi do slovenských kín 11. januára.

Ešte predtým sa na Slovensku uskutočnia tri špeciálne predpremiéry, na ktorých sa osobne zúčastnia tvorcovia a herci novej českej rozprávky.

Na režiséra Zdeňka Trošku a na hereckých predstaviteľov Saru Sandevu, Davida Gránského a Richarda Jaroslava Müllera sa fanúšikovia rozprávok môžu tešiť v nedeľu 7. januára v kinách Cinemax v Žiline, v Nitre a Trnave.

Hlavnými hrdinami novej rozprávky sú dvaja nešikovní čerti Popelák a Uhelák, ktorí sú vládcom pekiel poslaní za trest do sveta, aby do mesiaca priviedli každý jednu hriešnu dušu.

Úlohu sa im však od začiatku nedarí splniť. Namiesto toho, aby ľudí zvádzali k hriechom, im neúmyselne pomáhajú. Čertovský tandem stvárňujú Jakub Prachař a Dominick Benedikt.

Výborné herecké výkony

Nová rozprávka Čertoviny mala v českých kinách premiéru už 4. januára. Prvé ohlasy na Troškove dielo sa rozchádzajú, píšu Lidovky.cz.

Diváci vychvaľujú herecké výkony ale spomínajú aj nedostatočný dej. Aj v pekle sa musí občas upratovať. Dvaja mladí čerti ( (Jakub Prachař a Dominick Benedikt) pri upratovaní ostatným akurát prekážajú.

Nehoda na seba nenechá dlho čakať. Zakopnú o kotol s hriešnou dušou a tá z pekla utečie. Lucifer obidvoch pekelníkov pošle medzi ľudí. Každý z nich má za stratenú dušu priviesť jednu novú. Len tak sa dočkajú odpustenia.

Zmätočný dej

Prvé ohlasy sa zhodujú v tom, že Zdeňkovi Troškovi sa podarilo zachytiť krásy českej krajiny. Hereckú chémiu má aj ústredná čertovská dvojica Dominicka Benedikta a Jakuba Prachařa. Hlavným mínusom by mal byť zmätočný a ľahko predvídateľný dej.

"Prvá polovica filmu je taká o ničom a scény sú divne poskladané za sebou, že na seba ani nenadväzujú, postavy sa občas objavia na iných miestach bez zjavného dôvodu," napísal o filme užívateľ s prezývkou Gogo333.

"Po sérii trápnych filmov Babovřesky nakrútil Troška konečne niečo normálne a pozerateľné. Zdeněk Troška proste rozprávky vie a dúfam, že v tomto žánre navždy zostane," píše iný užívateľ. 

01 - Modified: 2018-01-09 08:31:19 - Feat.: - Title: Neuveriteľný úspech Zdeňka Trošku. Novou rozprávkou valcuje kiná
menuLevel = 2, menuRoute = style/kultura, menuAlias = kultura, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
19. apríl 2024 06:13