Premiéra: 14.11. 2017 Pripravovaný epický sci-fi film, uvádzaný aj ako Epizóda VIII zo série Star Wars, ktorý má plánovanú premiéru 15. decembra 2017 v USA a o deň skôr na Slovensku. Rian Johnson film zrežíroval aj k nemu napísal scenár. Postavy z predchádzajúcich filmov hrajú v hlavných úlohách Mark Hamill, Carrie Fisher, Adam Driver, Daisy Ridley, John Boyega, Oscar Isaac, Lupita Nyong'o, Domhnall Gleeson, Anthony Daniels, Gwendoline Christie a Andy Serkis. Medzi novoobsadenými hercami sú Benicio del Toro, Laura Dern a Kelly Marie Tran. The Last Jedi je posledným filmom Carrie Fisher, ktorá zomrela v decembri 2016.YouTube
StoryEditor

Režisér Posledných Jediov by sa mal ospravedlniť, odkazujú fanúšikovia a zakladajú petície

28.12.2017, 10:18
Niektorí fanúšikovia nového dielu Star Wars vôbec nie sú nadšení.

Sú rozhorčení a začínajú písať petície, píšu Lidovky.cz. 

Niektoré ich požiadavky sú vážne, iné píšu z recesie. 

Hviezdne vojny rozdelili fanúšikov aj kritiku. Recenzie odborníkov sú väčšinou kladné, publikum však reaguje väčšinou vlažne. 

Diváci udeľujú filmu priemerné alebo ľahko nadpriemerné hodnotenia. Niektorí svoje rozhorčenie nad najnovšou epizódou premenili do zakladania internetových petícií. 

Ešte pred Vianocami založil George Walsh zo Spojených štátov petíciu za úplné odstránenie Posledných Jediov z oficiálneho zoznamu Star Wars. 

Ako argument uvádza to, že epizóda zničila odkaz Luka Skywalkera a všetkých Jediov. "Stáli sme pri vás, keď ste nám ubližovali, tak vás aspoň teraz prosíme, aby ste aspoň teraz odstránili tento film.Nechajte nám našich hrdinov," píše sa v petícii. 

Tá má momentálne viac ako 68-tisíc podpisov. Podľa ďalšej petície by sa mal režisér Ryan Johnson za Posledných Jediov ospravedlniť a priznať, že jeho epizóda dopadla hrozne. "Cieľom tejto petície je dať Johnsonovi na vedomie, že nepodporujeme jeho rozhodnutia. Film, ktorý nakrútil, rozhodne nie je žiadnym majstrovským kúskom," píše sa v petícii. 

Kritizuje detinský humor, zbytočné príbehové línie alebo čudné správanie Luka Skywalkera, ktoré vôbec nepasuje jeho postave. 

Petícia má viac ako 1500 podpisov. Deviatu epizódu by mal nakrútiť režisér J.J. Abrams. Ten má za sebou už sedmičku Sila sa prebúdza. Tá ale nedopadla podľa predstáv niektorých fanúšikov. 

"Abramsova režisérska vízia vyústila de facto do prerábky 6. epizódy Nová nádej. Nepriniesol žiadnu kreativitu a žiadne riziko. Star Wars si zaslúži niečo lepšie.

Fanúšikovia upozorňujú, že na začiatku spoločnosť Disney upozorňovala, že každý diel dostane na starosť iný režisér. Týmto rozhodnutím svoj sľub porušili. Chceme, aby do režisérskeho kresla zasadol niekto iný," dodávajú autori petície. 

Petícia má v súčasnosti takmer 6 tisíc podpisov. Proti "zdroju zla" protestuje ďalšia petícia, ktorá chce donútiť spoločnosť Disney, aby predala práva na značku Star Wars. 

"Disney ničí Star Wars a robí z nej značku hladnú po peniazoch. Ako ukázala 8. epizóda, nemajú úctu ani k postavám. Zničili rozšírené univerzum, ktoré malo postavy a skvelé príbehy," píše v popise rozhorčený autor petície. 

menuLevel = 2, menuRoute = style/kultura, menuAlias = kultura, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
23. apríl 2024 19:35