Reuters
StoryEditor

Streepová čelí kampani. O Weinsteinovom správaní vedela, zásobovala ho čerstvým mäsom, tvrdí odporca

23.12.2017, 11:24
Autor:
ČTKČTK
Streepová tvrdí, že o producentovom sexuálnom správaní nemala tušenie.

Americká oscarová herečka Meryl Streepová čelí plagátovej kampani, v ktorej je obviňovaná, že vedela o násilnom sexuálnom správaní hollywoodskeho producenta Harveyho Weinsteina.

K autorstvu plagátov, ktoré visia v okolí Los Angeles, sa prihlásil miestny umelec vystupujúci pod pseudonymom Sabo. Práve on zastáva konzervatívne politické postoje, v rozhovore s britským The Guardian pripustil, že plagáty sú odvetou za kritický postoj Streepovej k americkému prezidentovi Donaldovi Trumpovi.

Na plagátoch je usmievavá Streepová vedľa smejúceho sa Weinsteina, cez oči herečky je potom nápis "Vedela". Streepová na začiatku októbra, keď sa správy o Weinsteinovom prístupe k ženám dostali na verejnosť, vyhlásila, že je z týchto správ zdesená.

Problémom je tvoja mlčanie, odkazuje Streepovej kolegyňa

"Nebojácne ženy, ktoré prehovorili, aby zneužívanie odhalili, sú našimi hrdinkami," povedala Streepová. Správanie producenta, s ktorého spoločnosťou natočila niekoľko filmov, potom označila za neospravedlniteľné.

Streepová spoločne s ďalšími herečkami chce podľa DPA na protest proti sexuálnym útokom vo filmovom priemysle prísť na januárové udeľovanie cien Zlatý glóbus odetá do čiernych šiat.

Za to ju na twitteri kritizovala herečka Rose McGowanová, ktorá tvrdí, že ju Weinstein znásilnil. "Problémom je tvoje mlčanie," napísala McGowanová. "Opovrhujem tvojím pokrytectvom," dodala s tým, že Streepová by sa mala obliecť skôr do značky Marchesa, za ktorou stojí Weinsteinova manželka Georgina Chapmanová.

Proti tomu sa Streepová ohradila a opakovane vyhlásila, že nič zámerne nezamlčovala a že o Weinsteinovom správaní nemala ani tušenie. Tým, či Streepová o producentovom prístupe k ženám vedela a mlčala, Sabo úplne presvedčený nie je.

Možno ho zásobovala novým mäsom, tvrdí odporca

"Neviem to stopercentne. Povedal by som ale, že ktokoľvek vo filmovej brandži o tom musel mať veľmi dobrú predstavu. Myslím, že to vedela. Možno dokonca Weinsteina zásobovala čerstvým mäsom," povedal denníku The Guardian.

Sabo, ktorý o sebe povedal, že má 49 rokov a že v minulosti slúžil u námornej pechoty, sa považuje za pravicovú verziu presláveného streetartového umelca Banksyho.

Weinsteina zo sexuálnych útokov obvinili už desiatky žien a jeho kauza odštartovala vlnu ďalších obvinení, ktoré mierili do radov politikov, novinárov a manažérov. Medzi ženami, ktoré o producentovom nediskriminačnom správaní prehovorili, sú aj hviezdy ako Salma Hayek, Gwyneth Paltrow alebo Angelina Jolie.

01 - Modified: 2024-04-24 14:00:00 - Feat.: - Title: "Rýchla smrť" seriálovej adaptácie obľúbenej knihy a hry? Piata séria Zaklínača bude poslednou, sľúbil Netflix 02 - Modified: 2024-04-24 10:28:08 - Feat.: - Title: Príspevok pre Fond na podporu kultúry národnostných menšín by sa mal zvýšiť 03 - Modified: 2024-04-24 08:55:55 - Feat.: - Title: Na scénu Opery SND sa vracia Smetanova Predaná nevesta 04 - Modified: 2024-04-16 18:49:05 - Feat.: - Title: Pred parlamentom protestovali stovky ľudí proti zásahom do kultúry 05 - Modified: 2024-04-16 09:11:16 - Feat.: - Title: Komédia, napínavý triler, vzťahová groteska aj detektívka. Hra 2:22 - príbeh duchov dorazila na Slovensko
menuLevel = 2, menuRoute = style/kultura, menuAlias = kultura, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
25. apríl 2024 01:53