StoryEditor

SaLon nové filmy a DVD

18.12.2006, 23:00

Prázdniny
Romantický
Amandu (Cameron Diaz), bohatú a sympatickú Američanku, práve podviedol jej priateľ. Nechce o chlapoch ani počuť a potrebuje zmeniť prostredie. Spojí sa teda cez internet s Iris (Kate Winslet) -- chudobnou, ale úplne totožne postihnutou dedinčankou, ktorej najväčšia láska sa práve bude ženiť a ani jej to nepovedala. Vydajú sa naprieč kontinentmi. Na ceste ich čaká fatálne zistenie: hoci sa pred nimi človek snaží utiecť cez pol sveta, chlapi sú proste všade. Nie náhodou sa obe proti svojej vôli zamilujú: Tými šťastnými do milostného štvoruholníka sú uhladený, úspešný, podnikavý Graham (Jude Law) a trochu ťažkopádny, ale za všetkých okolností utáraný a vtipný Miles (Jack Black).
USA, réžia: Nancy Meyers. Premiéra v SR: 21. decembra 2006

Superman sa vracia
DVD
Snímka Superman sa vracia, režiséra Bryana Singera, vychádza pred Vianocami na DVD v dvojdiskovej verzii. Podľa kritikov ašpiruje na najlepší zvuk na DVD v tomto roku. Okrem samotného filmu balík obsahuje napríklad trojhodinový dokument Requiem za Kryptom: ako sa nakrúcal film Superman sa vracia, ktorý si je možné pustiť v celku alebo po častiach. DVD obsahuje aj 11 vystrihnutých scén, tri upútavky a krátky dokumentárny pohľad do digitálnej úpravy archívnych záberov Marlona Branda pod názvom vzkriesenie Jor-Ela. Mínusom je, že DVD neobsahuje žiadnu galériu ani komentár k filmu.

James Bond 007 Monsterbox
DVD
Kompletná kolekcia filmov s agentom 007 Jamesom Bondom obsahujúca 20 2-DVD (Never Say Never so Seanom Connerym a Kim Basinger sa oficiálne nepovažuje za súčasť série a v boxe preto chýba) s množstvom nových bonusov a vynechaných scén. Plus voľný priečinok na uloženie aktuálnej, 21. bondovky s Danielom Craigom Casino Royal, ktorá na DVD vyjde v priebehu roka 2007.

menuLevel = 2, menuRoute = style/kultura, menuAlias = kultura, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
20. apríl 2024 07:11