flickr.com
StoryEditor

Vianočné večierky sú v plnom prúde. Niektoré firmy obmedzujú alkohol, aby predišli škandálom

13.12.2017, 23:01
Autor:
ČTkČTk
Bláznivé vianočné večierky plné alkoholu a neviazanej zábavy sa skončili.

Aspoň takto to tvrdí vo svojom článku americký denník The New York Times. V USA sa nesú koncoročné párty v umiernenom duchu, vedenia spoločností totiž čelia tlaku na obmedzenie výdavkov, zlepšenie firemnej morálky a tento rok aj potieraniu sexuálneho obťažovania na pracovisku. 

Firmy stále častejšie svoje večierky zameriavajú na budovanie kolektívu, posilnenie spolupráce medzi zamestnancami. Obľúbené sú predovšetkým akcie v bowlingových centrách alebo v únikových miestnostiach. Tam sa to totiž dá celkom dobre ustriehnuť, či už množstvo ľudí alebo alkoholu. 

Na večierkok spoločnosti Vox Media, ktorá nedávno prepustila šéfeditora kvôli sexuálnemu obťažovaniu, tento rok dostanú hostia iba dve poukážky na alkoholický nápoj. Dôvod je jasný: chcú obmedziť konzumáciu alkoholu a prípadné škandály. Iné firmy prijímajú prísnejšie opatrenia a alkohol neponúknu vôbec.

Zvláštny spravodajca Vanity Fair a pravidelný účastník večierkov Bob Colacello tvrdí, že súčasné politické a kultúrne okolnosti výstrelkom vôbec neprajú.

"Jediná téma, o ktorej ľudia ešte radi hovoria, je Donald Trump, alebo možno Harvey Weinstein," pripomína s odkazom na amerického prezidenta a hollywoodskeho producenta, ktorého sexuálne aféry odštartovali svetovú kampaň proti obťažovaniu.

Z toho je obviňovaný aj šéf Bieleho domu "A ak je hlavnou témou konverzácií toto, každý si radšej rozmyslí svoje predátorské chúťky ale aj nevinné flirtovanie," tvrdí Colacello. 

David Adler zo spoločnosti BizBash, ktorá sleduje trendy v oblasti organizácie spoločenských podujatí, tvrdí, že tento rok sa bude každý chovať vzorne, pretože všetci - od šéfov až po radových zamestnancov, budú pod drobnohľadom.

Niektoré firmy napriek tomu zamestancom pripomínajú, že na firemnom večierku treba dodržiavať rovnaké dekórum ako v práci. "Toto nie je rok, kedy skritizujete šéfa pod čiernu zem. Neuvidíte ľudí, ktorí si z roztopaše holia vlasy rovno na večierku," predpovedá Adler.

Podľa The New York Times  sa budú pri zemi držať aj hollywoodske večierky. Práve tam totiž obvinili množstvo známych hercov či producentov z obťažovania.

01 - Modified: 2017-12-06 12:43:41 - Feat.: 0 - Title: Osobnosť roka 2017 podľa magazínu TIME: Ženy, ktoré prelomili mlčanie
menuLevel = 2, menuRoute = style/kultura, menuAlias = kultura, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
20. apríl 2024 05:57