StoryEditor

Do kín ide ďalší diel Star Wars. O jeho obsahu sa nevie takmer nič

08.12.2017, 12:27
Autor:
ČTKČTK
Ďalší diel hviezdnej ságy má podtitul Posledí Jediovia

O obsahu filmu vieme len veľmi málo. Ale je isté, že diváci nebudú ochudobnení o vesmírne aj pozemné bitky mechanizovaných armád a súboje so svetelnými mečmi. 

Nový film je vôbec najdlhším z celej hviezdnej série (152 minút). "Od samého začiatku to bol veľmi dlhý film," povedal autor scenára a režisér Rian Johnson. "Po prvom strihu mal poriadne cez tri hodiny," vysvetlil. 

Dĺžka filmu zaskočila aj Marka Hamilla, ktorý stvárnil Luka Skywalkera. "Dobrou správou je, že som to videl. A je to ako gangsterka Krstný otec. Teraz sa mi to uz nezdá také dlhé," povedal Hamill v rozhovore pre Vanity Fair.

Médiá venujú práve dĺžke filmu veľkú pozornosť. Možno je to práve preto, že o obsahu sa takmer nič nevie. Z ukážok sa dá vyvodiť záver, že sa bude venovať postave Rey, ktorá už v siedmom dieli z roku 2015 s názvom Sila sa prebúdza patrila k hlavným postavám.

Rey bude pravdepodobne šedým Jediom, ktorý kráča medzi svetlou a temnou stranou Sily. Tento názor podporuje aj filmový plagát, na ktorom sú tváre  Skywalkera a prívrženca temnej strany Kylo Rena, ktorého rodičia sú Han Solo a princezná Leia.  Skywalkera a Rena oddeľuje svetelný meč, ktorý drží v rukách práve Rey.

Vo filme sa samozrejme objavia aj ďalšie postavy známe z predchádzajúcich dielov, napríklad Finn, ktorý utiekol z jednotiek stormtrooperov postimperiálneho Prvého rádu  a pridal sa k odboju. Z ďalších postáv spomeňme  vodcu Prvého rádu Snoka, často komickú dvojicu robotov  R2-D2 a C-3PO alebo huňatý druh mŕtveho pašeráckeho pilota.

Chýbať nebude ani Leia, která stojí na čele povstalcov. Leiu hrá Carrie Fisherová, která pred rokom zomrela. Spoločnost Walt Disney & Co, ktorá stojí za filmom uviedla, že všetky scény, v ktorých sa Fischerová objaví, boli natočené pred jej smrťou.

"Nezmeníme epizódu VIII kvôli jej smrti ani ju nebudeme upravovať. Všetko zostane tak ako je," dodala spoločnosť s tým, že postava princezny nebude digitálne upravovaná aby sa mohla využiť aj v ďalších scénach.

Veľa otázok vyvolal aj podtitul Poslední Jediovia. V neanglických prekladoch je zrejmé, že ich je viac. Anglická verzia však hovorí iba o jednom - The Last Jedi: "S ohľadom na preklady sa zdá pravdepodobné, že to je odkaz na viac ľudí," napísal magzín Time o význame podtitulu. 

Po sobotnej premiére si fanúšikovia budú musieť na snímku ešte počkať. Slovenská premiéra je naplánovaná na 13. decembra.

01 - Modified: 2017-12-05 12:31:15 - Feat.: 0 - Title: Nový Star Trek by mal mať hviezdneho režiséra. Špekuluje sa o mene Quentin Tarantino
menuLevel = 2, menuRoute = style/kultura, menuAlias = kultura, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
26. apríl 2024 09:32