StoryEditor

Vychádza nová kniha Dominika Dána. Bude mať aj svoju luxusnú zberateľskú verziu

07.12.2017, 12:39
Autor:
lezolezo
Cigaretka na dva ťahy je už 25. knihou úspešného krimi autora.

Kriminalistom z Nášho mesta sa na stôl dostane prípad vodiča dodávky – chlapca, ktorého zastrelili a upálili v aute. Hrozná smrť, desivé zohavenie mŕtvoly, ťažký kriminálny zločin. No nielen pátranie po tomto vrahovi trápilo našich hrdinov. Ako vždy, aj tentoraz prišiel problém ruka v ruke s ešte väčším...

"S pesničkou ani osobou Richarda Müllera to nemá nič spoločné. Ide o vraždu z prostredia tabakového priemyslu a názov jeho pesničky sa mi zdal úplne perfektný, ničím nenahraditeľný, presný a jasný. Som rád, že súhlasil s použitím jeho nápadu, inak vynikajúceho, úspešného, za čo si ho vážim," povedal Dominik Dán. 

Ten je  nielen najobľúbenejším krimi autorom, ale aj najpredávanejším slovenským mužským autorom po roku 2000. S novým románom celkový predaj jeho diel prekročí milión výtlačkov. Vydavateľstvo SLOVART sa preto rozhodlo tento míľnik osláviť  dvoma špeciálnymi vydaniami.

Slovart

​Limitované vydanie bude vytlačené vo väčšom formáte (14,5 x 23 cm) na prémiovom škandinávskom papieri Munken a jej obálku tvorí ilustrácia od Jozefa Gertliho Danglára. Navyše, v tomto špeciálnom, striktne limitovanom vydaní je každý jeden z 300 kusov podpísaný Dominikom Dánom a na oriezke bude mať špeciálne „číslo vyšetrovacieho spisu“.

Zberateľské vydanie vyzerá rovnako, no bude bez  čísla vyšetrovacieho spisu a nie je podpísané.

Existuje skutočný Krauz? Alebo je to ideálny detektív, ktorý ak sa objaví, tak raz za storočie?

Hlavnou postavou bude opäť detektív Richard Krausz. Dán prezradil, či sa pri jeho stvárnení inšpiroval konkrétnou, reálnou osobou:  "Krauz pije, čo pije, slope, a ešte k tomu v pracovnom čase, sprosto nadáva, je notorický sukničkár, podvádza zákonitú manželku, klame nadriadeným, klame všade, háda sa s kolegami, je arogantný ku stránkam, je to cynický hnusný chlap so sarkastickým humorom... Po vymenovaní všetkých superlatívov odo mňa nechcite, aby som prezradil, kto je to v skutočnosti!"

menuLevel = 2, menuRoute = style/kultura, menuAlias = kultura, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
20. apríl 2024 13:01