StoryEditor

Nový Star Trek by mal mať hviezdneho režiséra. Špekuluje sa o mene Quentin Tarantino

05.12.2017, 23:01
Podľa dôveryhodného zdroja magazínu Deadline by sa Quentin Tarantino mohol ujať réžie Star Treku.

Deadline tvrdí, že Tarantino sa už o námet podelil s kolegom J.J. Abramsom, ktorý vesmírnu ságu reštartoval pred 8 rokmi. Nakrútil prvé dva filmy a tretí produkoval, píše český portál Lidovky.cz.

Práve produkcia by mala opäť pripadnúť Abramsovi. Tarantino by si mal tentokrát sadnúť na režisérsku stoličku. Server pripomína, že táto spolupráca by mala pikantný podtón. Tarantino totiž ešte nikdy nerežíroval žiadny film z osvedčenej série. 

Na druhú stranu, nie je úplne neskúsený a dokáže nasadnúť aj do rozbehnutého rýchlika existujúcej značky. Podobnú výzvu prijal aj v minulosti, keď sa pustil do réžie epizód seriálov Pohotovosť a Kriminálka Las Vegas.

Tarantino je známy tým, že musí mať absolútnu kontrolu nad celým filmom, ktorý je jeho autorským dielom. Star Trek má pritom viac ako polstoročie a stal sa legendou pre milióny fanúšikov. Má prepracovanú mytológiu, do ktorej nie je ľahké naskočiť. V minulosti sa preto režie jednotlivých epizód púšťali aj samotní seriáloví herci. 

Tarantino je fanúšik Star Treku

Podľa zdrojov magazínu Deadline je námet úžasný a Tarantino chce dať dohromady skupinu autorov, ktorý podľa jeho vízie napíšu scenár. Ani to nie je pre slávneho režiséra typické. V minulosti sa špekulovalo napríklad o tom, žeby mal režírovať Jamesa Bonda. Agent 007 v "službách blázna z videopožičovne", ako Tarantina prezývajú, ale narazil práve na priania mať kreatívny vplyv na všetky aspekty filmu. 

Spojenie Tarantina a Star Treku ale nemusí byť také neuveriteľné ako sa to na prvý pohľad javí. Slávny režisér sa totiž považuje za veľkého fanúšika a v jeho filmoch sa pravidelne objavujú narážky na tento slávny fenomén. 

Tarantino pritom nie je jediným slávnym režisérom, ktorý sa netají záujmom nakrútiť Star Trek. V minulosti o tom opakovane hovoril napríklad režisér série

X-men Bryan Singer. 

Za zrkadlo alebo do minulosti?

Špekuluje sa, že Tarantino by mohol zamieriť do takzvaného zrkadlového vesmíru, teda alternatívnej reality Star Treku, ktorá je presýtená cynizmom, násilím a zlom. Presne tak ako Tarantinove filmy.

V roku 2015 sa slávny filmár vyjadril v podcaste Nerdist v tom zmysle, že by ho zaujímali príbehy točiace sa okolo cestovania časom. Tarantino v roku 2016 oznámil, že plánuje nakrútiť už iba dva filmy.

Vzhľadom k tomu, že na jednom už pracuje a má sa týkať Charlesa Mansona, Star Trek b mohol byť jeho posledným projektom. J.J. Abrams reštartoval Star Trek v roku 2009 rovnomenným filmom. V roku 2013 sa potom ako režisér ujal pokračovania s podtitulom Do temnoty.

Tretí novodobý Star Trek: Do neznáma už iba produkoval a v režisérskom kresle ho vystriedal Justin Lin, ktorý sa preslávil sériou Rýchlo a zbesilo. V novom filme, nech ho už nakrúti ktokoľkvek, sa budú musieť scenáristi vyrovnať s vážnym problémom. Minulý rok totiž zomrel Anton Yelchin, ktorý hrá Pavla Čechova.

01 - Modified: 2016-08-10 12:39:40 - Feat.: 0 - Title: Star Trek za hranicami známeho vesmíru 02 - Modified: 2016-08-20 12:50:28 - Feat.: 0 - Title: Recenzia: Kultový Star Trek je späť. Ale spomalil tempo
menuLevel = 2, menuRoute = style/kultura, menuAlias = kultura, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
20. apríl 2024 01:29