StoryEditor

Vyšla výnimočná kniha v limitovanom náklade: Sám si ju závidím, hovorí Kamil Peteraj

05.12.2017, 14:00
Autor:
Milan BunoMilan Buno
Peteraj a Augustín vytvorili knihu, aká tu ešte nebola.

Legendárny textár a básnik Kamil Peteraj. Renomovaný výtvarník Martin Augustín. Títo dvaja páni vytvorili umelecký tandem, ktorý získal veľa uznania a obdivných slov.

Najnovšie vytvorili čosi, čo na Slovensku ešte nebolo. Na tejto knihe pracovali dlhé mesiace. Na takmer hotové obrazy Martina Augustína dopisoval vlastnoručne svoje verše Kamil Peteraj. Alebo naopak.

Vznikla kniha s mnohými superlatívmi. Dokonalá symbióza čistej poézie a výtvarného umenia. Jedinečná publikácia Texty v obrazoch | Obrazy v textoch vyšla v limitovanom náklade 500 kusov, no po pár dňoch v predaji je voľných len niečo vyše 150 kusov.

Znamená to, že Slováci majú radi originálne a kvalitné diela? Že je medzi nami veľa bibliofilov, zberateľov a milovníkov netradičných kníh, ktoré sa dedia z generácie na generáciu?

Pozrite si video, ako krstili túto jedinečnú knihu:

Jedinečná svojho druhu na Slovensku

Do každej knihy je vlepená originálna trojfarebná litografia s číslovaním a podpismi oboch autorov. Jej súčasťou sú tiež zlatom glitrované a parfumované stránky, obálka je rovnako zlatená a reliéfne razená.

BUX

​Dielo je uložené v magneticky zatvárateľnom puzdre z matného laminátu s reliéfnym zlatením, ktoré súčasne slúži aj ako stojan. V luxusnej publikácii nechýba ani text slávneho hitu Vyznanie.

"Sú tam aj staršie veci, ktoré už majú tridsať, štyridsať rokov, ale aj najnovšie. Je to výber urobený špeciálne pre túto knihu," povedal Kamil Peteraj.

BUX

„V tejto knihe je ukrytých nesmierne veľa detailov, ktoré sme museli jeden po druhom doladiť. Je to kniha z rodu relikvií, ktorá sa uchová ako dar pre ďalšie generácie. Je to kniha, ktorá necestuje niekam do antikvariátu alebo na nejaké ešte horšie miesto, takáto kniha má tú pridanú hodnotu, že zostáva v domácnosti ako cenný artefakt. Myslím, že v tom spočíva jej význam. Je to kniha, ktorú si sám závidím.

"Tá kniha má absolútne všetko, čo len môže človek od jednej knihy takéhoto druhu očakávať," povedala Gabriela Belopotocká, ktorá stála pri zrode tejto unikátnej knihy. Exkluzívnu publikáciu pokrstili lupeňmi ruží operná diva Adriana Kučerová, spevák Robo Grigorov a bankár Imrich Béreš.

Vyšlo v spolupráci s:

BUX

01 - Modified: 2024-04-16 09:11:16 - Feat.: - Title: Komédia, napínavý triler, vzťahová groteska aj detektívka. Hra 2:22 - príbeh duchov dorazila na Slovensko 02 - Modified: 2024-04-09 13:36:37 - Feat.: - Title: Prvé znamenie: Prichádza Satan! 03 - Modified: 2024-04-08 15:54:24 - Feat.: - Title: Týždeň slovenského filmu predstaví minuloročnú domácu tvorbu 04 - Modified: 2024-04-03 12:27:17 - Feat.: - Title: Stovky umelcov z oblasti hudby vyzvali na ochranu pred AI: Varujú pred útokom na ľudskú tvorivosť 05 - Modified: 2024-03-27 09:40:02 - Feat.: - Title: Liam Gallagher, Halsey, Janelle Monáe, Skrillex, Tom Odell: Sziget zverejnil nové mená tohtoročného festivalu
menuLevel = 2, menuRoute = style/kultura, menuAlias = kultura, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
16. apríl 2024 17:20