cbs
StoryEditor

Niekedy sú si na vine aj ženy, tvrdí známa herečka. Jej výrok pobúril verejnosť

30.11.2017, 08:57
Herečka Angela Lansuryová, ktorú poznáme z úlohy v seriáli To je vražda, napísala, rozhnevala internet.

V rozhovore pre magazín Radio Times sa vyjadrila k obvineniam zo sexuálneho obťažovania, ktorému čelia mnohé známe osobnosti, píše portál Lidovky.cz. 

Predstaviteľka Jessicy Fletcherovej tvrdí, že  častým spolupáchateľom sú práve ženy, pretože chcú byť až príliš vyzývavé. Jej komentár vyvolal vlnu nenávistných reakcií na sociálnych sieťach. 

„Niekedy aj my ženy musíme prijať vinu. Skutočne si to myslím. Je hrozné takto to povedať, ale my ženy sa nemôžeme skrášliť až tak veľa, bez toho, aby nás potom niekto zvalil na zem a znásilnil," povedala Angela Lansburyová.

„Táto minca má dve strany. Musíme prijať fakt, že sa ženy od nepamäti skrášľujú, aby vyzerali lepšie. Teraz sa nám to vrátilo. Preto sme tam, kde sme," odpovedala.

"Samozrejme, to čo sa deje, nie je v poriadku. Myslím si, že to ale už konečne prestane. Musí," dodala.

Rozhovor s herečkou zverejnili v utorok a reakcie na seba nenechali dlho čakať. "Je to veľmi škodlivý mýtus, že si ženy spôsobujú znásilnenia sami, že ich provokujú svojou sexualitou alebo atraktivitou," reagovalo združenie Rape Crisis England & Wales, ktoré poskytuje pomoc ženám, ktoré sa stali obeťami znásilnenia.

„Seriál To je vražda, napísala, by bol rozhodne iný, kedy v každom dieli Lansburyová pripisovala vinu obeti," napísal nahnevaný užívateľ sociálnej siete Twitter.

"Názory Angely Lansburyovej prezentujú presne ten postoj, ktorý ubližuje," tvrdí na Twitteri britská herečka Laura Waddellová.

Nie všetci ale herečku obviňujú: "Angela Lansburyová má 92 rokov. To, že vás hnevá, že nemá moderné názory na sexuálne obťažovanie, je úplne zbytočné a hlúpe," vyjadrili jej podporu blogeri Tom a Lorenzo.

01 - Modified: 2017-11-28 20:38:55 - Feat.: 0 - Title: Ďalšie meno v zozname sexuálnych násilníkov. Podozrivým je aj známy miliardár
menuLevel = 2, menuRoute = style/kultura, menuAlias = kultura, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
20. apríl 2024 14:20