StoryEditor

Kabát vracia Českého slávika. O kontroverzné sčítanie hlasov sa zaujíma aj Karel Gott

29.11.2017, 09:35
Autor:
ČTKČTK
"Nechceme, aby na nás niekto ukazoval, že máme niečo, čo nie je naše," oznámil manažér skupiny Kabát.

 Skupina Kabát vracia Českého slávika usporiadateľskej agentúre Musica Bohemica. Ak agentúra doloží skutočné počty hlasov pre kontroverznú kapelu Ortel a Kabát ich bude mať viac, prijme cenu späť. Novinárov o tom informoval manažér Kabátu Radek Havlíček.

Usporiadatelia sa rozhodli priznať kontroverznej skupine Ortel a jej spevákovi kvôli údajnej podpore nad rámec pravidiel rovnaký počet bodov ako vlani. Ortel tak skončil druhý v kategórii skupín a jej líder Tomáš Ortel tretí v kategórii spevákov.

Pozrite si video z kontroverzného (neo)odovzdania ceny skupine Ortel, ktorá sa ani nedostavila:

Počas sobotňajšieho vyhlasovania výsledkov ankety o tom organizátor neinformoval, oznámil to až neskôr na internete. "Slávika teraz musíme vrátiť späť agentúre Musica Bohemica a agentúra má teraz priestor na to, aby všetkým vysvetlila, koľko tých hlasov naozaj bolo, koľko ich vyradila a prečo ich vyradila. Ak má oporu v tom, že to bolo oprávnene, tak musí vysvetliť, čo to znamená. Použitie hlasov z minulého roka je to najhoršie riešenie, aké mohlo nastať," povedal manažér Havlíček.

Pustili na štart niekoho, kto nemá vyhrať

"S kapelou sa samozrejme stretneme a budeme o celej záležitosti rokovať," uviedol na otázku ČTK riaditeľ agentúry Musica Bohemica Jaroslav Těšínský. Havlíček zdôraznil, že kapela nenapadá ani agentúru, ani anketu ako takú, ale musí byť jasne povedané čia cena naozaj je.

"Ak bude to dávať zmysel a Kabát bude víťazom ankety, tak si Slávika zase vezme. Ak nie je ale víťazom, tak je nezmysel, aby doma cenu držal a tváril sa, že je jeho. Navyše, keď výsledok spochybnil sám vyhlasovateľ. Kabát nie sú Rýchle šípy, ale nechceme, aby na nás niekto ukazoval, že máme niečo, čo nie je naše. Nejde o žiadne gesto ani podporu kohokoľvek," dodal Havlíček.

Podľa členov Kabátu celá situácia pripomína preteky v atletike, kde pustili na štart niekto, koho vyhlasovateľ z nejakého dôvodu nechce ako víťaza.

"Ale predsa mu nemôže zlomiť nohy tesne pred cieľom. Buď ho musím diskvalifikovať už pred štartom, ale keď ho tam pustil, musí ho nechať dobehnúť, a nie ho zastaviť cestou," konštatoval manažér.

S usporiadateľom sa chce stretnúť aj Gott

Problém sa môže týkať tiež kategórie Spevák roka alebo kategórie Absolútny víťaz. "Osobne sa chcem stretnúť s riaditeľom usporiadateľskej agentúry Musica Bohemica, pánom Jaroslavom Tešínskym. Verím, že mi celú situáciu vysvetlí. Až potom budem schopný posudzovať spomínaný problém," povedal Karel Gott, víťaz kategórie Spevák roka.

Usporiadateľská agentúra svoj postup obhajuje:  "Každá anketa má svoje pravidlá a je tomu tak aj pri Slávikovi. Tieto pravidlá sú zverejnené, každý fanúšik sa s nimi môže zoznámiť a zapojením do hlasovania s nimi vyslovuje súhlas. Organizátor má podľa nich právo zasiahnuť, ak s využitím sociálnych sietí dôjde k organizovanému hlasovaniu na podporu určitého subjektu, a to nad určitú hranicu, ktorá je v pravidlách popísaná (napríklad výzva typu: Ak nás máte radi, pošlite nám hlas, je prípustná)," uviedla.

01 - Modified: 2017-11-26 10:31:47 - Feat.: 0 - Title: Robert Roth povedal v rozhovore všetko. To, čo mnohí počuť nechceli a ostatní sa boja vysloviť nahlas
01 - Modified: 2024-04-16 18:49:05 - Feat.: - Title: Pred parlamentom protestovali stovky ľudí proti zásahom do kultúry 02 - Modified: 2024-04-16 09:11:16 - Feat.: - Title: Komédia, napínavý triler, vzťahová groteska aj detektívka. Hra 2:22 - príbeh duchov dorazila na Slovensko 03 - Modified: 2024-04-09 13:36:37 - Feat.: - Title: Prvé znamenie: Prichádza Satan! 04 - Modified: 2024-04-08 15:54:24 - Feat.: - Title: Týždeň slovenského filmu predstaví minuloročnú domácu tvorbu 05 - Modified: 2024-04-03 12:27:17 - Feat.: - Title: Stovky umelcov z oblasti hudby vyzvali na ochranu pred AI: Varujú pred útokom na ľudskú tvorivosť
menuLevel = 2, menuRoute = style/kultura, menuAlias = kultura, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
16. apríl 2024 23:50