Pán prsteňov
StoryEditor

Tolkien sa musí obracať v hrobe, hovorí herec o novom seriáli Pán prsteňov

18.11.2017, 09:33
Herec z Walesu John Rhys Davis si zahral trpaslíka Glimiho.

V rozhovore pre server Den of Geek prehovoril aj o seriáli, ktorý sa chystá nakrútiť spoločnosť Amazon. Podľa Daviesa ide o plán bezcharakterných a chamtivých ľudí, píšu Lidovky.cz.

V rozhovore, ktorý robil server prioritne o pripravovanom horore Aux, nevyhnutne musela padnúť aj otázka na seriál zo sveta Pána Prsteňov. Davies v pôvodnej trilógii stvárnil prostorekého trpaslíka Gimliho a prepožičal svojho hlas jednému z Entov, rase pripomínajúcej chodiace stromy.

„Myslím si, že ľudia, ktorí to chcú nakrútiť, sú bezcharakterní a veľmi chamtiví. Je to prosto hanba. Tolkien sa z toho musí obracať v hrobe," odpovedal Davies rozhorčene na otázku ohľadne seriálu.

Podľa herca by scenáristi mali nechať Tolkienov svet na pokoji a namiesto toho by sa mali snažiť vytvoriť svoj svet. 

Napríklad aj s elfmi a trpaslíkmi. "Myslím, že by mu tak urobili omnoho väčšiu službu, ako je tento seriál," dodáva.

V pondelok spoločnosť Amazon oznámila, že sa jej podarilo získať práva na Pána prsteňov. Licencia mala stáť údajne viac ako 200 miliónov dolárov. Seriál by mal byť exkluzívnym produktom vo videotéke Amazonu.

Dejovo bude pravdepodobne zasadený pred filmovú trilógiu. Vzhľadom k tomu, že Amazon teraz vlastní práva na celú značku, je pravdepodobné, že nezostane iba pri jednom seriáli.

01 - Modified: 2017-11-14 09:14:21 - Feat.: 0 - Title: Na obrazovky mieri pokračovanie oscarového Pána prsteňov. Práva na seriál získal Amazon
menuLevel = 2, menuRoute = style/kultura, menuAlias = kultura, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
24. apríl 2024 04:37