Kevin Spacey v seriáli House of Cards
StoryEditor

Spustila sa lavína. Kevin Spacey údajne obťažoval ďalšieho muža

02.11.2017, 15:35
Autor:
ČTkČTk
Britský denník The Guardian citoval svedectvá hercov a bývalých zamestnancov londýnskeho divadla Old Vic.

Tí tvrdia, že americký herec a bývalý umelecký riaditeľ divadla Kevin Spacey sexuálne obťažoval mladého muža. Vedenie divadla o tom podľa nich vedelo, ale všetky prípady zametalo pod koberec. Spacey bol umeleckým šéfom Old Vic od roku 2004 do roku 2015. Obvineniam zo sexuálneho obťažovania čelí aj v USA. 

"Všetci sme to mali držať v tajnosti. Videl som ho ako obchytkáva muža, dialo sa to mnohokrát počas rôznych situácií," povedal pre The Guardian jeden z bývalých zamestnancov tejto inštitúcie. Podľa neho k obťažovaniu prišlo v Spaceyho byte, v divadle aj ich jeho obľúbenej reštaurácii neďaleko Old Vic.

"Zneužíval fakt, že bol veľkou ikonou," dodal zamestnanec. Podľa neho sa Spacey dotýkal mužov aj na ich intímnych miestach a robil to veľmi rýchlo, aby sa nemohli uhnúť.

Mexický herec Roberto Cavazos uviedol, že si spomína na niekoľko "nepríjemných stretnutí" so Spaceym. Herec ho raz dokonca tlačil k divadelnému baru. Cavazos tvrdil, že o podobných incidentoch počul aj od ďalších ľudí. Spacey si podľa neho pozýval mladých hercov, "aby s nimi hovoril o ich kariérach". 

Stážistka z roku 2010 Rebecca Goodenová pre  The Guardian uviedla, že o jeho správaní každý v divadle vedel. Herec je pritom hollywoodskou hviezdou prvej kategórie. Preslávil sa filmami Sedem (1995), Americká krása (1999) alebo seriálom House of Cards. Nedávno ho v USA obvinil zo sexuálneho obťažovania herec Anthony Rapp. Spacey povedal, že si na tento incident nepamätá, lebo bol pod vplyvom alkoholu. Za nevhodné správanie sa však Rappovi ospravedlnil. 

Kritici sa však rozhodli, že Spaceymu neudelia zvláštne ocenenie, ktoré mal dostať na galavečere televíznych cien Emmy. Spoločnosť Netflix, ktorá produkuje House of Cards pozastavila nakrúcania najnovšej šiestej série.

01 - Modified: 2017-11-28 08:41:08 - Feat.: - Title: Spaceyho nemôžu vyhodiť z House of Cards. Jeho zmluva nepočíta so sexuálnym obťažovaním 02 - Modified: 2017-10-31 08:50:10 - Feat.: - Title: Seriál House of Cards, kde hrá Kevin Spacey, skončí. Môže byť za tým sexuálny škandál 03 - Modified: 2016-10-13 14:51:17 - Feat.: - Title: Toto je pravá Amerika. Irán ukazuje "realitu" Washingtonu cez známy seriál
menuLevel = 2, menuRoute = style/kultura, menuAlias = kultura, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
26. apríl 2024 18:30