Angelina JolieReuters
StoryEditor

Vplyvné ženy Hollywoodu boli medzi obeťami sexuálneho škandálu

11.10.2017, 13:26
Autor:
TASRTASR
Výpovede známych herečiek spečatili pád hollywoodskeho podnikateľského magnáta.

Dve z najmocnejších žien Hollywoodu zrejme definitívne spečatili osud amerického producenta Harveyho Weinsteina a prispeli k šokujúcemu pádu toho podnikateľského magnáta, uviedla dnes agentúra AP.

Herečky Gwyneth Paltrowová a Angelina Jolieová vo svojich výpovediach uviedli, že v začiatkoch svojej kariéry boli aj ony vystavené Weinsteinovmu obťažovaniu. Výpovede hollywoodskych hviezd zverejnil denník The New York Times (NYT).

"S Harveym Weinsteinom som mala v mladosti zlý zážitok, v dôsledku čoho som sa rozhodla s ním nikdy nespolupracovať a ostatných, čo tak urobili, som pred ním varovala," uviedla podľa stanice BBC Jolieová v e-maile.

Iba niekoľko hodín predtým noviny The New Yorker informovali, že Weinsteina obvinili zo znásilnenia tri ženy.

Od minulotýždňového zverejnenia prvých výpovedí žien z prostredia amerického Hollywoodu, ktoré tvrdili, že ich producent oscarových filmov obťažoval, sa samotný Weinstein k celej záležitosti vôbec nevyjadril.

Prezidentka lobistickej organizácie Ženy vo filme (Women in Film) upozornila, že to, či Weinsteinov pád povedie k zmysluplným zmenám v Hollywoode, sa ešte iba uvidí.

Americký filmový producent Harvey Weinstein je podozrivý, že za uplynulých 30 rokov sexuálne obťažoval najmenej osem žien vrátane zamestnankýň svojej spoločnosti a známych herečiek.

Zo sexuálneho obťažovania obvinili Weinsteina okrem iných žien aj herečky Ashley Juddová i Rose McGowanová. Weinstein im za ich ústretovosť sľuboval pomoc vo filmovej kariére.

V dôsledku týchto odhalení v médiách si Weinstein, ktorý produkoval viacero filmov ocenených prestížnou cenou Oscar, vzal minulý týždeň "dovolenku", aby získal čas "premýšľať nad sebou a ovládnuť démonov".

V nedeľu dostal Weinstein výpoveď z producentskej spoločnosti The Weinstein Company, ktorú spoluzakladal.

01 - Modified: 2023-02-23 22:49:44 - Feat.: - Title: Americký filmový producent Weinstein dostal 16 rokov väzenia za prípad znásilnenia z roku 2013 02 - Modified: 2022-12-20 05:36:10 - Feat.: - Title: Weinsteina uznali za vinného zo sexuálnych zločinov vrátane znásilnenia, už teraz si odpykáva iný trest 03 - Modified: 2022-12-03 08:16:22 - Feat.: - Title: Ďalší proces s bývalým producentom Weinsteinom sa chýli ku koncu. Čelí obvineniam zo znásilnenia 04 - Modified: 2022-10-25 07:51:31 - Feat.: - Title: Weinstein využíval svoj vplyv na znásilňovanie žien, uviedol prokurátor. Opäť čelí súdu 05 - Modified: 2022-05-07 10:55:48 - Feat.: - Title: Začínali s filmami pre dospelých, potom ovládli Hollywood. O týchto hviezdach si netušil, že natočili porno
menuLevel = 2, menuRoute = style/kultura, menuAlias = kultura, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
16. apríl 2024 01:50