StoryEditor

Najslávnejší detektív sa vracia. Vyriešte vyše 140 hádaniek, čo súvisia so stratenými prípadmi

07.09.2017, 10:09
Autor:
Milan BunoMilan Buno
Všetci seriózni znalci kriminológie sa zhodujú, že v tejto oblasti sa môže pochváliť najvyššou inteligenciou Sherlock Holmes.

Jeho pozorovacie schopnosti sú neprekonateľné a jeho talent, vďaka ktorému už na prvý pohľad zistí o človeku takmer všetky dôležité detaily, stále udivuje každého, kto má to šťastie, že ho stretne. „Ak v celom Londýne žije detektív, ktorého netreba predstavovať, je to môj vzácny priateľ Sherlock Holmes,“ píše doktor John Watson v novej knihe, ktorou precvičíte svoje mozgové závity.

Vyriešte vyše 140 dômyselných hádaniek, ktoré súvisia so stratenými prípadmi Sherlocka Holmesa. Áno, najslávnejší detektív sa vracia na scénu. Hádanky sú inšpirované jeho príbehmi z pera Johna Watsona.

BUX

​Pre všetkých milovníkov záhad a rébusov vychádzajú Stratené prípady Sherlocka Holmesa:

  • Vražda v hoteli
  • Krutý žalárnik
  • Prvý rébus
  • Vlaková záhada
  • Stovka sviečok
  • Prekvapenie v kúpeli
  • Neposedný pes
  • Zlostný mlynár

V tejto pozoruhodnej zbierke holmesovských hlavolamov sa nájdu úlohy pre každého – od jednoduchých až po diabolsky zložité. Svoje deduktívne schopnosti si overíte v odpovediach a vysvetleniach na konci knihy.  Kniha Stratené prípady Sherlocka Holmesa sú prehľadne rozdelené na: Jednoduché hlavolamy, Priamočiare hlavolamy, Rafinované hlavolamy a Diabolské hlavolamy.

Holmesovou najväčšou vášňou je ľudská schopnosť logického myslenia a dedukcie. A nie je nijaký narcis. Hoci neprestajne cvičí svoje schopnosti, nejde mu o vlastnú prestíž, ale o blaho celého ľudstva.  Zároveň v sebe nosí úprimnú túžbu zdokonaliť myslenie verejnosti a s pedagogickým pôsobením začína vždy u Watsona.

Lenže času je málo a Holmes sa musí ustavične venovať boju so zločinom. Preto ohn Watson zostavil knihu Stratené prípady Sherlocka Holmesa. Precvičí vaše mozgové závity. A pobaví vás. Možno vďaka tejto knihe začnete uvažovať o svete analytickejšie.

Tu je jednoduchý hlavolam z knihy Stratené prípady Sherlocka Holmesa:

Vražda v hoteli

Počas riešenia Hrôzostrašného prípadu lúpežníkovej dcéry sme sa so Sherlockom Holmesom ocitli v luxusnej izbe na treťom poschodí hotela na Strande. Žena, o ktorú išlo – neopísal by som ju ako dámu –, mala neskutočne zlé srdce. Striehli sme v izbe číslo 303, Holmes bol prefíkane prezlečený za fakíra.

Naša podozrivá bola vo vedľajšej izbe so svojimi ďalšími obeťami. Chystali sme sa ju zadržať, žiaľ, zaskočili nás okolnosti. Z izby číslo 304 sa ozval vresk a potom ženský hlas zvolal: „Nie, Hugo! Nestrieľaj! Nie!“ Nasledoval hlasný výstrel.
Ihneď sme sa rozbehli k izbe číslo 304.

Dvere neboli zamknuté a vtrhli sme dnu. Nehanbím sa priznať, že som mal v ruke revolver. Naskytol sa nám strašný pohľad. Lúpežníkova dcéra ležala mŕtva na dlážke. Na opačnej strane miestnosti sa hrčili traja ľudia, všetci bledí a šokovaní.

Na zemi pri nich ležala pištoľ – očividne niekomu vypadla z roztrasených rúk. Holmes ukázal prstom postupne na každého v hlúčiku: „Vy pracujete v škole, vy v krajčírskej dielni a vy ste právnik. Watson, zadržte...“

„Právnika,“ prerušil som ho – využil som jedinečnú šancu priložiť ruku k dielu.
„Isteže,“ odvetil Holmes a v hlase mu zaznelo mierne podráždenie. Ako som práve ja vedel, kto je páchateľ?

A riešenie? To nájdete na strane 170 v knihe Stratené prípady Sherlocka Holmesa ... No dobre, nebudeme vás naťahovať. Riešenie znie - jediným mužom v trojici bol právnik, preto bolo krajne nepravdepodobné, že by sa učiteľka alebo krajčírka volali Hugo.

Vyšlo v spolupráci s:

BUX

01 - Modified: 2024-04-16 09:11:16 - Feat.: - Title: Komédia, napínavý triler, vzťahová groteska aj detektívka. Hra 2:22 - príbeh duchov dorazila na Slovensko 02 - Modified: 2024-04-09 13:36:37 - Feat.: - Title: Prvé znamenie: Prichádza Satan! 03 - Modified: 2024-04-08 15:54:24 - Feat.: - Title: Týždeň slovenského filmu predstaví minuloročnú domácu tvorbu 04 - Modified: 2024-04-03 12:27:17 - Feat.: - Title: Stovky umelcov z oblasti hudby vyzvali na ochranu pred AI: Varujú pred útokom na ľudskú tvorivosť 05 - Modified: 2024-03-27 09:40:02 - Feat.: - Title: Liam Gallagher, Halsey, Janelle Monáe, Skrillex, Tom Odell: Sziget zverejnil nové mená tohtoročného festivalu
menuLevel = 2, menuRoute = style/kultura, menuAlias = kultura, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
16. apríl 2024 14:19