StoryEditor

Princovia William a Harry ľutujú posledný rozhovor s Dianou

24.07.2017, 17:05
Autor:
mhmh
Britskí princovia William a Harry dodnes ľutujú, že posledný rozhovor s ich matkou princeznou Dianou bol príliš rýchly a zúfalo uponáhľaný. Prvýkrát po dvadsiatich rokoch princovia v novom dokumente otvorene porozprávali o smrti svojej matky, ale aj o tom, akým bola rodičom.

Princ Harry, ktorý mal 12 rokov, keď princezná Diana zahynula, uviedol v interview pre ITV, že si do konca života bude vyčítať, "aký krátky ten rozhovor bol." Dokument, ktorý pripravila televízia ITV, má byť spomienkou na princeznú Dianu a bol vytvorený pri príležitosti dvadsiatich rokov od jej smrti, píše britská BBC.

William aj Harry v dokumente rozprávajú, že princezná Diana bola "zábavným" rodičom. Viedla ich k tomu, aby boli nezbední, alebo im potajomky nosila sladkosti. "Bola skrz naskrz úplným dieťaťom. Hovorila mi:'Hnevaj, ako chceš. Ale nikdy sa nenechaj chytiť'," rozpráva v dokumente princ Harry.

Podľa princa Williama bolo pre Dianu najzábavnejšie privádzať chlapcov do trápnych situácií. "Raz, keď som prišiel domov zo školy, zariadila, aby u nás na schodoch čakali modelky Cindy Crawfordová, Christy Turlingtonová a Naomi Campbellová. Mal som asi dvanásť alebo trinásť a mal som ich plagáty na stene v izbe. Pamätám si, že som očervenel, nevedel čo povedať a potom som snáď zakopol na schodoch. Milovala, keď nás mohla uvádzať do trápnych momentov," spomína William.

Posledný rozhovor
Princ v dokumente opisuje tiež posledný telefonický rozhovor so svojou matkou pred jej smrťou. Ten deň si princovia užívali zábavu so svojimi bratrancami v Balmorale v Škótsku.

"Harry a ja sme boli extrémne nedočkaví, aby sme sa rozlúčili, povedali jej 'uvidíme sa neskôr'. Keby som vtedy tušil, čo sa stane, určite by som nebol taký ľahostajný". Princ si posledné slová svojej matky pamätá, ale odmietol ich povedať na kameru.

"Pre mňa a pre Williama bola proste tou najlepšou matkou, akú sme mohli mať," povedal princ Harry. "Bolo to ťažké a ťažké to bude aj naďalej, nie je dňa, kedy by sme si nepriali, aby bola opäť s nami".
Diana podľa princov chápala, že reálny život sa odohráva za múrmi paláca. V dokumente vidno aj doteraz nepublikované fotografie princov s Dianou. William a Harry prechádza v relácii album a zdieľa spomienky na svoju matku z detstva, hovorí ale aj o jej celosvetovom imidži a vplyve ako bojovníčky v kampaniach pre bezdomovcov, či obete AIDS.

Princezná Diana zahynula počas dopravnej nehody v Paríži 31. augusta 1997. Princ William mal v tej dobe 15 rokov, Harry 12. Sám Harry v dokumente potvrdzuje, že spomienky sú stále citlivé a živé.

"Chceli sme, aby jej dedičstvo žilo v našej práci a cítime, že toto je správna cesta, ako to urobiť," uviedol princ William s tým, že účasť v relácii bola nielen znepokojujúca, kvôli surovosti spomienok, ale bola tiež liečivým procesom.

01 - Modified: 2022-09-25 14:46:01 - Feat.: - Title: Vzťah princa Charlesa a princeznej Diany. Nová séria The Crown bude už čoskoro na Netflixe 02 - Modified: 2022-09-12 16:00:00 - Feat.: - Title: Zistite čo viete o vzťahu Charlesa a princeznej Diane? 03 - Modified: 2022-09-07 10:00:00 - Feat.: - Title: Menu podľa princeznej Diany: Milovala fazule z konzervy a vajcia Suzette. Máme recept! 04 - Modified: 2022-08-27 15:47:57 - Feat.: - Title: Bývalé auto princeznej Diany sa predalo v prepočte za 768-tisíc eur 05 - Modified: 2022-08-24 13:22:48 - Feat.: - Title: V Británii ide do aukcie Ford Escort princeznej Diany aj vozidlo fyzika Hawkinga
menuLevel = 2, menuRoute = style/kultura, menuAlias = kultura, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
19. apríl 2024 17:52