StoryEditor

Česká legenda Olympic na Slovensku

13.06.2008, 00:00

Viacero slovenských miest navštívi v týchto dňoch legendárna hviezda československej rockovej scény -- skupina Olympic. Najväčšie slovenské turné po roku 1989 ponúka publiku dvojhodinovú šou, v ktorej zaznejú najznámejšie hity ako Slzy tvý mámy, Dynamit či Želva, ako aj skladby z posledného albumu Sopka. "Zahráme z neho aspoň dve -- tri piesne, aby si slovenský divák nemyslel, že hráme len Želvu a Ptáka Rosomáka," uviedol v jednom z rozhovorov líder skupiny Petr Janda a dodal: "Na turné sa veľmi tešíme a dúfame, že príde veľa ľudí."
Hoci Olympic po roku 1989 na Slovensku koncertoval pomerne pravidelne, zväčša išlo o jednorazové vystúpenia realizované vo veľkých mestách, predovšetkým v Bratislave. Po minuloročných vydarených akciách v Rožňave, Žiari nad Hronom a Hnúšti sa však skupina rozhodla zorganizovať veľké turné v malých a stredných mestách, aby ľudia mohli mať Olympic priamo pod oknami a nemuseli merať cestu do Bratislavy alebo iných väčších miest.
Okrem českej legendy, ktorá už na československej scéne pôsobí viac ako 42 rokov, sa predstaví aj špeciálny hosť -- Aleš Brychta, bývalý líder skupiny Arakain, v súčasnosti AB Band, ktorý nedávno uviedol svoj nový album Nech si projít hlavou.
A keďže by to bolo príliš málo na futbalové štadióny a amfiteátre, budú Olympic dopĺňať aj dvaja slovenskí interpreti -- Matej Koreň a Robo Šimko s kapelou Massriot.
Členov Olympicu neopúšťa entuziazmus ani po rokoch: "Týmto albumom rozhodne nekončíme. Rozprávali sme sa, že by sme natočili ešte tri albumy, než skupina definitívne skončí. Zatiaľ ich máme sedemnásť, tak by sme chceli urobiť ešte jubilejný, dvadsiaty album," vyjadril sa Janda.

Olympic Tour 2008
Hronec, 12. jún
Hriňová, 13. jún
Handlová,14. jún
Krupina,19. jún
Komárno, 20. jún
Trnava, 21. jún
Vstupné: 300 Sk (Ticketportal)

menuLevel = 2, menuRoute = style/kultura-1, menuAlias = kultura-1, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
20. apríl 2024 09:08