StoryEditor

Naše spa je najlepšie na Slovensku

25.06.2009, 11:16
Riaditeľ hotela Kempinski Vysoké Tatry Konstantin Zeuke pre prečo nie?!

Otvorenie hotela bolo pôvodne naplánované na jeseň 2008. Potom však bolo niekoľkokrát odložené a nakoniec ste otvorili až o pol roka neskôr. Prečo?
Rekonštrukcia hotela bola veľmi náročná a trvala o niečo dlhšie. Menil sa interiérový dizajn a zlepšovala kvalita „hardvéru“, aby sme ponúkli našim hosťom to najlepšie už od začiatku.

Aké nové prvky hotelových služieb chce sieť Kempinski priniesť do Vysokých Tatier?

Ide najmä o luxusný zážitok a najvyššiu kvalitu služieb, ktorú hosť pocíti v každom kúte hotela. Naše spa nie je najlepšie len na Slovensku, ale dokonca aj v celej sieti Kempinski.


Najdôležitejšia cieľová skupina všetkých hotelierov vo Vysokých Tatrách – ruskí turisti – sa tento rok z Tatier úplne vytratila. Ako ju plánujete prilákať späť?
Kempinski má dobre vybudovanú sieť distribučných kanálov, PR, marketingové a obchodné oddelenia máme v Moskve aj Petrohrade. Náš obchodný tím často cestuje, zúčastňuje sa na road shows a cestovateľských veľtrhoch. V Rusku je naša sieť dobre známa vďaka dvom hotelom v Moskve i Petrohrade.

Budete na zatraktívnení Tatier pre zahraničných turistov spolupracovať s ostatnými hotelmi a miestnymi autoritami?
Áno, samozrejme, dokonca sme už začali. Sme členom Zväzu hotelov a reštaurácií a tiež úzko spolupracujeme so Slovenskou agentúrou pre cestovný ruch. Spolu organizujeme press tripy, spolu za zúčastňujeme na veľtrhoch a vymieňame si informácie.

Ako chcete s novootvoreným hotelom zvládnuť finančnú krízu, ktorá obzvlášť tvrdo zasiahla aj hotelový biznis?
Kempinski má vytvorený akčný plán na udržanie zisku, ktorý môže byť implementovaný okamžite. Umožňuje znížiť náklady a zvýšiť tržby bez redukovania kvality služieb. Tiež je veľmi dôležité, aby sa hotel aj počas krízy neustále propagoval a predávali jeho služby. Budeme sa snažiť byť stále na očiach, prichádzať s novými kreatívnymi myšlienkami, aby sme zvyšovali našu atraktivitu pre budúcich hostí.

menuLevel = 2, menuRoute = style/hotel, menuAlias = hotel, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
16. apríl 2024 12:08