StoryEditor

SÚŤAŽ O KNIHU

28.06.2007, 00:00

Viete, kto to povedal?

"Dve pravdy si nikdy nemôžu odporovať"
Viete, kto povedal tieto slová? Napovieme, že to bol taliansky filozof, fyzik a astronóm. Žil v rokoch 1564 -- 1642. Je jedným zo zakladateľov súčasnej experimentálno-teoretickej prírodovedy. Jeho najznámejší výrok znie: A predsa sa točí.
Ak viete, kto povedal tieto slová, pošlite nám korešpondenčný lístok alebo pohľadnicu s odpoveďou označenou heslom SÚŤAŽ O KNIHU na adresu: Redakcia Hospodárske noviny, Seberíniho 1, P.O. Box 35, 820 07 Bratislava alebo mailom na: Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovacími robotmi. Na jej zobrazenie potrebujete mať nainštalovaný JavaScript.. Dátum na pečiatke korešpondenčného lístka musí byť najneskôr 4. júla 2007, teda o týždeň.

O čo dnes hráme:
Pri konzumácii húb dochádza niekedy aj k smrteľným tragédiám. Pritom z okolo 6 000 známych húb v Európe sa len 180 eviduje ako jedovatých a len veľmi malý počet z nich obsahuje také množstvo jedu, ktoré je potrebné na usmrtenie človeka. Preto sa ich iste vyplatí poznať a pri zbere byť maximálne opatrný. Pomôcť vám v tom môže aj knižočka Huby -- poznávanie a zber z vydavateľstva IKAR, ktorá vám nielen predstaví jednotlivé druhy húb a ich využitie, ale aj poučí, ako ich určovať a čo robiť v prípade pochybností, či ste sa náhodou neotrávili.

Výhercovia:
Správna odpoveď na našu súťažnú otázku spred dvoch týždňov bola
Knihy vyhrávajú Beáta Berdisová zo Sabinova a Gabriela Adamová z Košíc

menuLevel = 2, menuRoute = hnporadna/vzdelavanie, menuAlias = vzdelavanie, menuRouteLevel0 = hnporadna, homepage = false
02. máj 2024 17:57