StoryEditor

Vzdelávanie v cudzích jazykoch

17.08.2004, 00:00

Jazykové kurzy: Možno si vybrať všeobecný jazykový kurz alebo na mieru šitý v rôznych krajinách sveta. Vzdelávacie agentúry ponúkajú aj kurzy podľa rôznej špecializácie -- zamerané napríklad na oblasť divadla, informačné technológie, konverzáciu, literatúru, marketing, medzinárodný obchod alebo prípravu na univerzitné štúdium, certifikáty, na diplomy, cestovanie a turizmus.
Univerzitné a semestrálne štúdium: Je prípravou na diplom, vyžaduje sa vyššia jazyková znalosť. Ubytovanie je v rodine, v študentskom byte alebo hosteli. Akademický rok má tri semestre. Univerzity organizujú aj jazykové kurzy ako prípravu na štúdium.
Štúdium na strednej škole: Podmienkou sú dobré študijné výsledky a dobrá znalosť cudzieho jazyka. Možno študovať semester alebo akademický rok. Po ukončení ročníka na zahraničnej strednej škole musí študent robiť na Slovensku diferenčné skúšky. Prihlášky sa prijímajú do marca pre programy začínajúce v júli až septembri, alebo až do októbra pre programy začínajúce v januári až vo februári.
Odborné štúdium
Štúdium na strednej škole
Pracovné pobyty v zahraničí:
Napríklad na farme vo Veľkej Británii. Ide o Kultúrno-pracovný program, ktorý spolu s programami ako Work and Travel, Work in France alebo Au-pair spadá do kategórie tzv. exchange programov, výmenných programov, pri ktorých sa pracuje a pritom mladý človek spoznáva novú krajinu a zdokonaľuje sa v cudzom jazyku. Záujemca o tento program musí byť poslucháčom denného štúdia na univerzite (nesmie byť v poslednom ročníku štúdia).

Detské prázdninové pobyty: Napríklad Actilingua Academy vo Viedni, ktorú založila ešte Mária Terézia, dáva k dispozícii učebné a rekreačné zariadenia. Rezidencia a škola sú situované v bývalej letnej rezidencii Karola IV., otca Márie Terézie. Kurzy nemčiny sú na vysokej úrovni. Široko koncipovaný kultúrno-spoločenským program umožňuje účastníkom spoznať typickú atmosférou Viedne a jej okolia. Vyučovanie je v dopoludňajších hodinách, poobede sa organizujú fakultatívne výlety a športové aktivity. Ubytovanie je zabezpečené buď v rezidencii priamo v areáli školy, alebo v študentskej rezidencii. Ubytovanie v školskej rezidencii je pre študentov vo veku 12 až 14 rokov, v študentskej rezidencii bývajú 16- až 18-roční. Je ideálna najmä pre tých, ktorí sú samostatnejší a nechcú byť pod neustálym dozorom.
Detské pobyty v rodinách: Program home schooling je programom pre letných študentov a aj pre hostiteľské rodiny. Ponúka šancu naučiť sa jazyk v prítomnosti domáceho člena rodiny individuálnym prístupom. Program sa skladá zo 4 týždňov a z toho sú dva venované výučbe spolu s členom rodiny. Prednosťou takéhoto pobytu je úplná izolácia od domáceho prostredia, kde sa hovorí materinským jazykom. Je to spôsob zaručujúci pokroky pri učení jazyka. Táto metóda je efektívnejšia a účinnejšia ako klasická výučba v škole. Je najspoľahlivejšou a najrýchlejšou formou, ako zvýšiť znalosť jazyka a prelomiť tak jazykovú bariéru. Učenie spestrené rôznymi aktivitami je zábavné. Na programe sa môže zúčastniť študent vo veku 13 až 18 rokov, ktorý študuje cudzí jazyk dva a viac rokov. Hostiteľská rodina poskytuje okrem iného ubytovanie a stravu. ;

menuLevel = 2, menuRoute = hnporadna/vzdelavanie-1, menuAlias = vzdelavanie-1, menuRouteLevel0 = hnporadna, homepage = false
06. máj 2024 19:29