StoryEditor

Na piešťanskom letisku zažiaria hudobné diamanty

17.06.2011, 00:00
Autor:
redred

Minuloročnú premiéru Grape festivalu, kde sa predstavili nórski elektronickí mágovia Röyksopp a rakúska džezová formácia Parov Stelar Band, viacerí návštevníci označili za jednu z najlepších akcií leta. Tento rok vraj nejakú závratnú novinku netreba čakať. „My sa budeme snažiť urobiť festival opäť o niečo krajším a kvalitnejším,“ skromne hovorí produkčný festivalu Ján Trstenský.

Popri známych slovenských skupinách, ako je Vetroplach, Puding pani Elvisovej, Para či Hugo Čávez Orchestra, peštianske letisko rozozvučia české elektro vo francúzskom šate Cartonagge, manželské duo DVA, Nice Land, či pôvodne inštrumentálna Sunflower Caravan. Druhý augustový víkend bude patriť aj zahraničným hviezdam: americkému trojčlennému Interpolu, Marine & The Diamonds, ktorú vplyvný hudobný časopis NME zaradil do prvej desiatky vychádzajúcich hviezd pre rok 2010 či britskej kapele The Wombats. Festivalovú atmosféru vygraduje manchesterská dvojica Hurts s celosvetovým hitom Wonderful Life a trio z Brightonu The Qemists, ktoré začínalo s rockovou hudbou, avšak pred pár rokmi „presedlali“ na elektroniku. Asi desaťtisíc fanúšikov, taká je kapacita festivalu, si môže vychutnať aj polhodinový duel medzi elektronickou Karaoke Tundra a hiphopovým Foolk a chýbať nebude ani reggae v podaní Muv Ya Sound a Getto Youths Sound.

GRAPE FESTIVAL 2011
KEDY:
12. – 13. augusta 2011
KDE: Letisko Piešťany
VSTUPNÉ: permanentka do 11. augusta 29 eur, na mieste 35 eur; jednodňový do 12. augusta 23 eur, na mieste 28 eur; ZŤP 15 eur, deti do 12 rokov zdarma.
HEADLINERI: Interpol, Hurts, Marina & The Diamond, The Wombats , The Sounds, The Qemists , N.O.H.A
UBYTOVANIE: stanové mestečko v cene
VIAC INFO NA: www.grapefestival.sk

menuLevel = 2, menuRoute = hnporadna/relax, menuAlias = relax, menuRouteLevel0 = hnporadna, homepage = false
06. máj 2024 07:24