StoryEditor

Oliver Stone sa chystá nakrútiť "pravdivý" film o Bushovi

21.01.2008, 23:00
Autor:
ČTKČTK

Najskôr to bol John F. Kennedy, potom Richard Nixon a teraz George Bush ml. Americký režisér Oliver Stone sa rozhodol pokračovať v sérii svojich filmov o "veľkých mužoch Ameriky". Pre filmový magazín Daily Variety povedal, že plánuje predstaviť "férový, pravdivý portrét Busha", ktorý bude klásť dôraz na také veci, ako je jeho vzťah s otcom, detstvo či príklon ku kresťanstvu. "Metamorfóza Busha z alkoholika na najmocnejšieho muža planéty, to ma zaujíma," zdôrazňuje Stone. "Film bude prekvapením tak pre jeho stúpencov, ako aj kritikov." Horúcim adeptom na stvárnenie hlavnej postavy je zatiaľ herec Josh Brolin, ktorý aktuálne žiari vo filmoch Táto krajina nie je pre starých a Americký gangster. Podľa Stona, ktorý s ním momentálne rokuje, je Brolin síce krajší ako Bush, ale má "rovnaký náboj a charizmu, aké Američania pripisujú Bushovi, ktorý je pre nich niečo ako hviezda zo staromódnych filmov".
Nakrúcanie očakávanej snímky by sa malo začať v apríli. V kinách by film mohol mať premiéru buď v období novembrových amerických prezidentských volieb, alebo v čase inaugurácie Busovho nástupcu v januári budúceho roka.
Stone získal v roku 1991 tri nominácie na Oscara za svoj konšpiračný film JFK, o päť rokov neskôr mu oscarovú nomináciu za scenár vyniesla aj snímka Nixon, v ktorej zažiaril Anthony Hopkins. Oscara za réžiu napokon držal v rukách za vietnamskú ságu Čata a film Narodený 4. júla. Ďalšie historické postavy, ktoré Stone previedol na plátno, sú rocková hviezda Jim Morrison či Alexander Veľký. V roku 2002 nakrútil dokument o kubánskom lídrovi Fidelovi Castrovi.

menuLevel = 2, menuRoute = hnporadna/relax, menuAlias = relax, menuRouteLevel0 = hnporadna, homepage = false
06. máj 2024 02:05