StoryEditor

Prvé kombi slávnej značky Cadillac

08.10.2007, 00:00

Už onedlho rozšíri ponuku značky Cadillac prvé auto s karosériou typu kombi. Model BLS Wagon celkom pochopiteľne nadväzuje na technickú bázu limuzíny predávanej už aj v Európe. Oba majú k dispozícii výkonné benziniaky i úsporné turbodiesle, ktoré sú na európskych cestách v obľube. Za zmienku určite stojí štvorvalec 1,9 Common Rai so silou 180 koní. K dispozícii má štyristo newton metrov a kombi s ním zrýchli z pokoja na 100 km/h v priebehu 8,5 sekundy. Dosiahne rýchlosť až 220 km/h. Kombinuje sa so šesťstupňovou manuálnou prevodovkou alebo šesťstupňovým automatom. BLS Wagon a Sedan sú prvými Cadillacmi, ktoré dokážu jazdiť aj na bioetanol. Verzia BLS 2.0 l Flexpower má prepĺňanie turbokompresorom a výkon dvesto koní.
Pôvod nezaprie
Prvé kombi v 104-ročnej histórii luxusnej značky má čisté a jasné línie. Príslušnosť k rodine Cadillac je zrejmá už napohľad. BLS Wagon má ambície osloviť náročných motoristov, ktorí od auta vyžadujú maximálny komfort, imidž a variabilitu i dostatok priestoru pre posádku a náklad.
Zaujímavý tvar má predná časť auta. Nárazník a maska majú pri pohľade z hora tvar písmena V, pre Cadillac typické sú aj horizontálne predĺžené zadné svetlá. Najnovšie majú vysokosvietivú LED technológiu. Nové kombi patrí medzi väčšie autá svojho segmentu. Na dĺžku meria 4,7 metra, široké je dva metre a vysoké 1,54 metra. Jeho športovo-praktická karoséria je len o čosi väčšia než v prípade sedanu.
Priestor a luxus
Prepychové kombi si trúfne odviesť päticu pasažierov a ich batožinu s objemom až 419 litrov. Sympatické je, že dostatok miesta na odloženie potrebných maličkostí nájdete aj vnútri. Výplne dverí, schránka pred spolujazdcom i v lakťovej opierke majú dovedna objem okolo päťdesiat litrov. Bezpečne si odložiť PET fľašu s minerálkou, mapu či CD disky nie je v modeli BLS žiaden problém. Prístrojová doska má skôr konzervatívny než novátorský dizajn, v tejto kategórii vozidiel sa však experimenty veľmi nenosia. Zaujme výber kvalitných materiálov, autorádio s ovládaním na volante a aj extra vybavenie. K dispozícii je tempomat, automatická klimatizácia a kompletné elektrické ovládanie. Luxus, ako sa patrí.

menuLevel = 2, menuRoute = hnporadna/prilohy, menuAlias = prilohy, menuRouteLevel0 = hnporadna, homepage = false
09. máj 2024 19:38