StoryEditor

Fiat 500 s cenou EuroCarBody 2007

18.11.2007, 23:00

Znovuzrodená legenda -- nový Fiat 500 -- získala za tvar svojej karosérie prestížne svetové ocenenie EuroCarBody 2007. Udelilo mu ho Fórum, ktoré sa konalo v polovici októbra v nemeckom Bad Nauheime neďaleko Frankfurtu a bolo už deviate v poradí. Zúčastnilo sa na ňom okolo 600 odborníkov od 15 medzinárodných výrobcov automobilov, pracujúcich vo vývoji dizajnu, materiálov, technologických postupov a návrhu karosérií.
Triumfálne víťazstvo
Fiat 500 získal z 50 možných bodov až 38,33 bodu. "Malému" Fiatu, ako jedinému zástupcovi modelov triedy, to umožnilo zvíťaziť nad ďalšími jedenástimi automobilmi z Japonska, zo Spojených štátov, z Európy a Ruska.
Špecialisti ocenili najmä inovatívnu karosériu, ktorá prispela k päťhviezdičkovému hodnoteniu vozidla v EuroNCAP (s celkovým výsledkom 35 bodov) a hodnoteniu v bezpečnosti nárazov triedy 11. Ide o výsledok, ktorý radí Fiat 500 na najvyššiu priečku bezpečnosti vo svojej triede a je tým výnimočnejší, keď si uvedomíme, že ho dosiahlo vozidlo, ktoré má dĺžku len 3,5 metra.
Spokojnosť tvorcov
Automobil je navrhnutý tak, aby spĺňal najvyššie štandardy kvality a bezpečnosti, na čo kladie dôraz aj spomenutá cena. Súťaž je súčasťou širšieho programu, ktorý sa uskutočňuje prostredníctvom Automotive Circle International, ten každoročne organizuje množstvo kongresov zameraných na výmenu informácií v oblasti výrobných postupov v automobilovom priemysle. Na súťaži sa môžu zúčastniť všetci medzinárodní výrobcovia áut s najviac dvoma vozidlami jednej značky. Pri hodnotení sa posudzuje 23 kritérií zoskupených do piatich makrooblastí: vývoj a aplikácia inovatívnych materiálov; inovatívne riešenia vývoja a návrhov; inovatívne koncepcie aplikované do priemyselných výrobných postupov; hodnoty, ktoré sú dôležité pre zákazníka, ako sú bezpečnosť, ergonómia, akustický komfort, kvalita; a nakoniec komplexnosť prezentácie požadovaného technického a technologického obsahu.

menuLevel = 2, menuRoute = hnporadna/prilohy, menuAlias = prilohy, menuRouteLevel0 = hnporadna, homepage = false
02. máj 2024 09:52