StoryEditor

Týždeň pred televízorom

29.07.2005, 00:00

Piatok 29. júla
10.10, TV Markíza: I Wanna Hold Your Hand
Americká komédia z roku 1978 vtedy začínajúceho, dnes rešpektovaného režiséra Roberta Zemeckisa, o fanatických fanúšikoch Beatles v časoch, keď sa im podarilo presadiť v USA.
12.45, TV Joj: Hombre
Slávny western režiséra Martina Ritta z roku 1967 s Paulom Newmanom v titulnej úlohe chlapíka, ktorého vychovali indiáni, belosi "oslobodili", ale on si v civilizácii nezvykol a nepáči sa mu, ako sa jeho osloboditelia k indiánom správajú. Hlavne mu prekáža genocída, skúsi teda podniknúť čosi proti.

Sobota 30. júla
12.30, TV Joj: Galaxy Quest
Jedna z najlepších sci-fi komédií vôbec, vynikajúca americká ironická paródia a pocta nekonečným space operám typu Star Trek, nakrútená v roku 1999 režisérom Deanom Parisotom, s hviezdnym hereckým obsadením, ktorému dominujú Alan Rickman, Sigourney Weaverová a Tim Allen. Mimozemšťania považujú hercov zo sci-fi seriálu za skutočnú posádku skutočnej kozmickej lode a je zamiesené na poriadny intergalaktický problém.

Nedeľa 31. júla
21.35, Prima: Veľmi nebezpečné známosti
Moderné filmové spracovanie klasického románu Choderlosa de Laclosa, americká life-styleová dráma režiséra Rogera Kumbla z roku 1999 s Ryanom Phillippeom, Sarah Michelle Gellarovou, Reese Witherspoonovou a Selmou Blairovou v hlavných úlohách. Notoricky známy príbeh zhýralého mladíka Valmonta, ktorý spozná skutočný romantický cit a neskončí sa to dobre.

Pondelok 1. augusta
21.30, ČT 2: Edov nasledujúci krok
Svojrázna americká nezávislá romantická komédia nakrútená v roku 1995 debutujúcim režisérom a scenáristom Johnom Walshom, o dobráckom vidiečanovi, ktorý sa pokúša nájsť si v New Yorku priateľku, ale jeho dobré mravy sú mu v tom veľkou prekážkou.

Utorok 2. augusta
21.50, Dvojka: Obnažení
Hoci to znie ako paradox, skutočne vydarená nemecká konverzačná komédia s drobným umeleckým presahom z roku 2002 režisérky Doris Dörrieovej. Tri páry v rôznom štádiu vzťahu rozoberajú počas jednej noci tajomstvá vzájomnej lásky, všetko sa zamotá v momente, keď začnú hrať podivnú hru na spoznávanie svojho nahého partnera poslepiačky, len podľa hmatu.

Streda 3. augusta
20.00, ČT 2: Best
Britská životopisná dráma režisérky Mary McGuckianovej z roku 1999, mapujúca osobné i profesionálne životné osudy legendárneho futbalistu George Besta, ktorý síce dosiahol až na vrchol, ale úspech celkom dôstojne "neustál".

Štvrtok 4. augusta
21.55, TV Markíza: Dvaja na hru
Americká blaxtapolation romantická komédia z roku 2001, nakrútená režisérom Markom Brownom, o mladej dáme, ktorá využije všetky páky, aby svojho priateľa vyviedla z osídel svojej úhlavnej nepriateľky. Film nakrútený s afroamerickým hereckým obsadením určený primárne afroamerickému publiku hádam dokáže dôstojne pobaviť aj našinca z celkom iného kultúrneho kontextu.

menuLevel = 2, menuRoute = hnporadna/poradca, menuAlias = poradca, menuRouteLevel0 = hnporadna, homepage = false
06. máj 2024 08:07