StoryEditor

Víkendový ideál: rodinné ničnerobenie

03.01.2006, 23:00
Autor:
SITASITA

Slováci túžia po rodinnom a ničím nerušenom víkende. V prieskume spoločnosti MasterCard Europe sa tak vyjadrilo až 90 percent respondentov. Odpovedali na otázky, ako by radi strávili ideálny víkend na nezaplatenie, čo pre nich takýto ideálny víkend znamená a čo naozaj počas víkendov robia. Prieskum sa konal v septembri formou telefonických rozhovorov s 500 respondentmi.
Pre 46 percent obyvateľov Slovenska je základom ideálneho víkendu pobyt na čerstvom vzduchu, 37 percent túži po peknom počasí a 31 percent po odpočinkovom ničnerobení. Až 90 percent Slovákov považuje za vynikajúco prežitý taký víkend, ktorý by sa dal označiť ako rodinný a ničím nerušený, 84 percent za ideál považuje romantický víkend so svojím partnerom alebo niekým, koho ešte nestretli, 74 percent by uprednostnilo dobrodružný víkend.
Poradie víkendových aktivít sa zmenilo, keď respondenti odpovedali na otázky týkajúce sa skutočne strávených víkendov. Najviac z nich, 76 percent, uviedlo na prvom mieste víkend v rodinnom kruhu, 57 percent počas víkendov niečo oslavovalo alebo len tak popíjali s priateľmi, tretie miesto obsadil pracovný víkend -- až 56 percent počas víkendov za posledných 12 mesiacov zastihli aj pracovné povinnosti.

menuLevel = 2, menuRoute = hnporadna/poradca, menuAlias = poradca, menuRouteLevel0 = hnporadna, homepage = false
28. apríl 2024 09:26