StoryEditor

Veľkí a úspešní nerobia len v Coca-Cole

04.12.2002, 23:00
Vyhodnotením piatich najúspešnejších prednášajúcich sa skončil minulý týždeň cyklus odborných prednášok s názvom Lídri lídrom. Projekt odborných stretnutí, ktorý sa začal v máji tohto roku, bol zameraný na nové príležitosti na trhu, ako aj silnejúci konkurenčný tlak a s ním spojené know-how úspešných slovenských podnikov.

Projekt Lídri lídrom bol založený na prezentovaní reálnych prípadových štúdií z bežného života spoločností a riešení ich problémov. "Inšpirovali sme sa Českou republikou, kde sú podujatia tohto zamerania na vysokej úrovni. Medzi oboma republikami je stále veľký rozdiel vo vnímaní a ochote učiť sa," vyjadrila sa pre HN riaditeľka spoločnosti Top Events Lenka Kmeťová. Na otázku konkurencieschopnosti voči podobným podujatiam odpovedala: "Na Slovensku býva veľa podobných podujatí. My sme sa snažili o menší počet ľudí a väčšiu interakciu, preto sme pozvali ľudí, ktorí sú veľkí a úspešní. Ale byť veľký a úspešný neznamená len pracovať v Coca-Cole, vo Volkswagene alebo v Siemense. Byť úspešný znamená aj živiť seba samého, rodinu a zamestnancov, ísť dopredu a mať svoje ciele. Nepozývali sme preto len mediálne známych ľudí, ale naopak, takých, o ktorých sa v médiách dočítate menej. I keď v skutočnosti sú často oveľa zaujímavejší," dodala riaditeľka spoločnosti.
Ocenení prezentátori
Projekt sa skladal z piatich modulov, ktoré prebehli nezávisle od seba od mája do novembra tohto roka. "Potešilo ma ocenenie, lebo je dôkazom toho, že išlo o prednášku, ktorá bola dostatočne zaujímavá, čo sa týka vizionárstva a dostatočne praktická, čo sa týka každodenného života. Keď si človek prečíta niečo zaujímavé v knihe, len veľmi ťažko to totiž aplikuje do reálneho života," hovorí najlepší prezentátor prvého modulu s názvom Zákaznícky orientovaná firma, David Března zo spoločnosti Accenture, ČR. Za modul Nákup a predaj z pohľadu európskych perspektív získal ocenenie Ludvík Posolda, riaditeľ spoločnosti ABM z Prievidze. Predseda predstavenstva spoločnosti Corpora Milan Kubica videl úspech svojho ocenenia za modul Efektívne modely manažovania rizík a znižovania nákladov aj v tom, že sa na danú tému pozrel aj z právnického, nielen ekonomického hľadiska, ako aj v konkrétnych príkladoch vymáhania pohľadávok na Slovensku od roku 1989. Ženské pohlavie z ocenených prezentátorov zastupovala Juliana Gémesiová zo spoločnosti Vunar, Nové Zámky. Štefan Petergáč zo spoločnosti Datalan sa do zoznamu pripojil za svoju prednášku na tému Európsky kontext v strategickom rozhodovaní a riadení firmy.
Vitajte v Európe
Organizátori podujatia pripravujú voľné pokračovanie projektu na budúci rok pod názvom Vitajte v Európe, ktoré by malo byť spojené s účasťou niektorých poslancov. Riaditeľka projektu to odôvodnila snahou o lepšie poznanie podnikateľského prostredia. Cieľom podujatia budú problémy brzdiace úspešný rozvoj Slovenska pri vstupe do EÚ. Medzi vybratými témami sú aj dosiaľ zanedbávané otázky etiky a korupcie na Slovensku, terorizmu, bezpečnosti IT, ako aj marketingu CRM a PR, vymáhateľnosti práva, ochrany veriteľa a fenomén nedostatočnej informovanosti.

menuLevel = 2, menuRoute = hnporadna/moja-kariera, menuAlias = moja-kariera, menuRouteLevel0 = hnporadna, homepage = false
19. máj 2024 20:21