StoryEditor

Tento týždeň na trhoch

10.09.2007, 00:00

Pondelok
Tridsiaty siedmy obchodný týždeň na kapitálových trhoch začneme zverejnením francúzskej priemyselnej produkcie, ktorá sa počas júla pravdepodobne zvýšila o 0,4 percenta. Pokračovať budeme tým istým údajom z Česka, ktoré navyše pridá aj nezamestnanosť a spotrebiteľskú infláciu, ktorá sa na ročnej báze zrejme zrýchlila z 2,3 percenta na 2,4 percenta. Inflačné údaje nakoniec prídu aj z Veľkej Británie, pôjde o jadrovú produkčnú infláciu.

Utorok
Utorok otvoríme nemeckým indexom veľkoobchodných cien, nasledovať bude francúzska obchodná bilancia, ktorej deficit pravdepodobne mierne klesne z 3,011 mld. eur na tri miliardy eur. Naši južní susedia sa vzápätí pripoja k štátom ohlasujúcim infláciu, rovnako index spotrebiteľských cien a jadrovú infláciu zverejní aj slovenský štatistický úrad. Inflácia by mala klesnúť na nízku, 2,2-percentnú úroveň. Veľká Británia vývoj na trhoch ovplyvní obchodnou bilanciou, ktorej deficit zrejme vzrastie z 6,2 na 6,4 mld. libier.

Streda
Dvanásty september prinesie britskú nezamestnanosť, ktorá bude pravdepodobne stagnovať na úrovni 5,4 percenta. Pre celú eurozónu očakávame náklady na pracovné sily a priemyselnú produkciu, ktorá sa má na ročnej báze zrýchliť o 3,1 percenta. Poľsko nakoniec zverejní bilanciu bežného účtu a rovnaký údaj príde aj od našich západných susedov, pričom analytici očakávajú prudké rozšírenie sa deficitu českej bilancie z 13,33 mld. korún na 19,9 mld. korún.

Štvrtok
Aj počas štvrtka budeme mať k dispozícii inflačné dáta, augustovú harmonizovanú infláciu poskytne Francúzsko, ktoré pridá aj počet nových pracovných pozícií. Index spotrebiteľských cien zverejní aj Poľsko. Popoludní Spojené štáty poskytnú bilanciu federálneho rozpočtu, pričom jej deficit by sa mal zúžiť z 64,7 mld. dolárov na 61,3 mld. dolárov.

Piatok
Konečná nemecká spotrebiteľská a harmonizovaná spotrebiteľská inflácia budú údaje, ktorými otvoríme piatkovú obchodnú seansu. Veľkoobchodné ceny očakávame aj z Česka, ktoré pripojí aj exportnú a importnú infláciu. Konečnú produkciu ohlási Maďarsko, Slovensko zverejní harmonizovanú infláciu podľa európskych noriem. Týždeň ukončíme na druhej strane Atlantiku, odkiaľ bude k dispozícii bilancia bežného účtu, importné a exportné ceny, maloobchodné tržby, priemyselná produkcia, využitie ekonomických kapacít a predbežný michiganský index spotrebiteľskej dôvery.

menuLevel = 2, menuRoute = hnporadna/financne-noviny, menuAlias = financne-noviny, menuRouteLevel0 = hnporadna, homepage = false
08. máj 2024 12:36