StoryEditor

Asus vyrobil telefón pre ľudí. S rozumnou cenou a dobrou výbavou

30.11.2016, 18:36
Pomer ceny k výkonu pri tomto zariadení je zvolený veľmi rozumne. Smartfón má dostatok pamäte, fotoaparát s optickou stabilizáciou a prémiový dizajn. 
 



 
Nenápadný telefón, ktorý dostal prémiový dizajn a je od značky, ktorú poznáte skôr ako výrobcu notebookov, než výrobcu telefónov. Asus priniesol na trh smartfón, ktorý dostal do výbavy praktické vlastnosti. Až na jednu. Ale k tomu sa vrátime neskôr.

ZenFone 3 nájdete na internete s cenovkou okolo 350 eur. Má 4 GB pamäte RAM, čiže dokáže pohodlne pracovať s viacerými aplikáciami súčasne, 64 GB vnútornej pamäte, ktorú navyše dokážete rozšíriť microSD kartou a fotoaparát s 16 Mpx čipom, ktorý obsahuje optickú stabilizáciu. 
 Toto sú tri dôvody, prečo tento smartfón ťažko hľadá v strednej triede konkurenta, a vôbec má vlastnosti, ktoré ponúkajú drahšie len vlajkové lode. 


Na druhej strane však stojí systém, ktorý je nie je plný, ale preplnený zbytočnými aplikáciami a možnosťami. Máte tu päť možností úprav výkonu telefónu a desiatky možností upravovať systém spolu s aplikáciami, kde som sa začínal strácať. Myslím, že neskúsený používateľ s tým môže mať problém. 


HN/archív

​Jednoducho, revolúcia (na pomery spoločnosti Asus, nie globálne), ktorá prišila s dizajnom pri týchto telefónoch treba aj vo vnútri systému. 
 Smartfón využíva 5,2 palcovú obrazovku, ktorá je spolu s veľkosťou zariadenia 147 x 74 mm slušným priemerom. ZenFone 3 je približne rovnako veľký ako obyčajný Galaxy S7.

Čiže nie je to žiadne „pádlo“ a ani malý telefón. 
 Rozlíšenie displeja dosahuje Full HD a pozorovacie uhly sú vďaka technológii IPS výborné. Nie je to podaním farieb najlepší displej na svete, no vo svojej kategórii patrí k vrcholu. 


Pri používaní telefónu vydržala jeho batéria približne jeden náročný pracovný deň. Teda na pozadí sa synchronizuje viacero emailových adries, viacero telefonátov a využívanie aplikácií pripojených na internet. 
 Zaujímavosťou je, že Asus už tu zvolil používanie nového formátu USB typu C.

Teda kábel, ktorý aktuálne začína nahradzovať microUSB. Ja to beriem ako výhodu, pretože o rok budete vidieť len telefóny s touto koncovkou, no dnes môžete mať pri zabudnutí nabíjačky problém. 
 ZenFone 3 je postavený ako dualSIM telefón, kde sa ale môžete rozhodnúť, že chcete miesto druhej SIM karty radšej používať mircoSD kartu.

HN/archív

​Teda má hybridný slot, ktorý dokáže zvýšiť už teraz veľkú pamäť telefónu. Pozor, na trhu existuje aj lacnejšia verzia ZenFonu 3, ktorý má 3 GB RAM a 32 GB vnútornej pamäte. Priplatiť si za lepšiu verziu sa však oplatí. 


Asus v konečnom dôsledku vyrobil smartfón, ktorý je plný technológií s praktickým využitím. Nespomínam tu laserové zaostrovanie fotoaparátu alebo „top aplikácie od tvorcov“, ktoré sú podľa mňa asi rovnako užitočné ako merač tepovej frekvencie na Samsungoch. 
Jednoducho toto je zaujímavá novinka, ktorej navyše nechýba ani 3,5 mm konektor. Skutočne tento trend odoberania audio konektorov zatiaľ nepodporujem.

01 - Modified: 2024-03-16 06:24:22 - Feat.: - Title: Koniec kráľa kompaktných smartfónov. Špičkový model od Asusu prichádza iba v prevedení Ultra 02 - Modified: 2024-03-15 07:49:32 - Feat.: - Title: Takmer dokonalý spoločník pre prácu a kreativitu. Novinka prináša doteraz najlepšie využitie dvoch displejov 03 - Modified: 2024-03-01 22:37:53 - Feat.: - Title: Tento notebook ponúka dva veľké displeje v kompaktnom prevedení 04 - Modified: 2024-03-01 07:42:56 - Feat.: - Title: Vyskúšali sme unikátny ASUS Zenbook DUO. Očarí výkonom aj jedinečným dizajnom, pre toto si ho zamiluje úplne každý 05 - Modified: 2024-03-01 07:42:01 - Feat.: - Title: Máte vysoké pracovné tempo a nedostatok času v súkromí? Táto technická vychytávka to vyrieši. Už sa jej nevzdáte!
menuLevel = 2, menuRoute = style/tech, menuAlias = tech, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
19. apríl 2024 13:57