StoryEditor

Vzťah na pracovisku? Hormóny za vás zoberú všetko, čo je poruke

15.09.2016, 00:01
Autor:
corpoRATcorpoRAT
Prečítajte si pravidelnú rubriku HN magazínu Môj život v korporácii alebo Príručný slovník krysy korporátnej.

Ani práca pre korporáciu nezmení vaše pohlavie. Respektíve nie zásadným spôsobom. Aj v open space sa darí vzťahom. Niekedy ide o prejav prehnane dobrého teambuildingu. Inokedy o výsledok typického javu v nadnárodnej spoločnosti. Keď tam strávite dvanásť hodín denne, priestor na hľadanie partnera sa stratí. A hormóny za vás zoberú všetko, čo je poruke. Lepšie povedané, čo personálne oddelenie pridelí.

Opakované jednorazovky

V zásade možno sexuálne zblíženie dvoch korporátnych myšiek rozdeliť do štyroch skupín. Jednorazový trapas. Opakovaný jednorazový trapas. Dlhodobý trapas. A výnimky potvrdzujúce pravidlo (Tých nie je veľa, autorka pozná len dva páry, ale z úcty k nim túto možnosť uvádza).

Začnime jednorazovkami a opakovanými jednorazovkami. Tieto intímne zblíženia sú pracovnou náplňou personálneho oddelenia. Na firemných akciách, vianočných večierkoch a teambuildingoch HR vytvárajú vhodné prostredie na intímne zblíženie dvoch kolegov. Dôležitým predpokladom u oboch adeptov je obojstranná frustrácia z osobného života, záujem načas preklenúť dlhodobé nesympatie, vypiť hektolitre alkoholu. A, samozrejme, ochota následne zaplatiť cenu.

Účet prichádza na druhý deň. Predovšetkým ho tvorí veľmi nešťastné ráno, ktoré sa začína vydeseným zahryznutím si do pery pri pohľade na vedľajšie lôžko v izbe, koberec v predsieni či linoleum v sklade záhradníka. Potom príde milé obdobie vzájomného vyhýbania sa na pracovisku a nenápadného zisťovania, či o vzplanutí frustrácie vie vo firme aj niekto iný. V 99,9 percenta prípadov o tom vedia všetci. A vedia to radi. Povinnou súčasťou ceny za zblíženie je prísaha, že už nikdy nebudete piť na firemnej akcii. Vážnosť tohto sľubu ukáže, či ostávate v kategórii jednorazový trapas, opakovaný jednorazový trapas. V najhoršom prípade, firemný benefit.

Šťastný koniec

Dlhodobé vzťahy sú v korporácii menej bežné. Ale o to komickejšie. Na rozdiel od vzťahov mimo pracoviska majú viacero výhod. Okrem osobných predpokladov či sympatií vás spájajú aj rovnaké firemné hodnoty či firemná kultúra. Následne, neustále ste spolu. Cez deň, v noci, v práci, doma, na dovolenke. Teda vždy máte zážitky, o ktoré sa možno podeliť. A nemusíte doma stále len rozoberať prácu. Môžete i mlčať. Čo je však najpodstatnejšie, váš vzťah sa teší nefalšovanému záujmu všetkých kolegov. To len zvyšuje pocit vzájomného súkromia a intimity.

Úplne patologickým úkazom sú najmä mladšie dvojice, ktorým korporácia už tak zrástla s osobným životom, že nerozlišujú prostredie. A do bežného pracovného sporu medzi oddeleniami vnášajú argumenty naozaj netradičné. „Ten odhad predajov sa nedá použiť, a navyše aj chrápeš.“

Faktom ostáva, že úplné peklo nastane, až sa vzťah rozpadne. Vidieť spolupáchateľa vašich intímnych chvíľok denne aj desať hodín chmáry nerozjasní. Preto minimálne jeden musí z nadnárodnej spoločnosti odísť a vrátiť sa do bežného života. A že vraj vzťahy v korporácii nikomu nič dobré neprinesú.

01 - Modified: 2024-04-16 11:17:30 - Feat.: - Title: Má o vás skutočný záujem alebo vás chce len do postele? Toto všetko prezradí očný kontakt 02 - Modified: 2024-04-10 07:56:10 - Feat.: - Title: Zlomené srdce nie je výmysel: Poradíme vám, ako ho vyliečiť a prekonať pocity straty 03 - Modified: 2024-04-05 12:00:00 - Feat.: - Title: Čitateľka Gréta, 33 rokov: Manžela mi napokon vybrala mama! 04 - Modified: 2024-04-07 12:00:00 - Feat.: - Title: S týmto už nič neurobíte. Signály, že na záchranu vzťahu je už neskoro 05 - Modified: 2024-04-03 15:11:51 - Feat.: - Title: Je jeden z vás vo vzťahu nespokojný? Spoznať to môžete vďaka týmto signálom
menuLevel = 2, menuRoute = style/hn-magazin, menuAlias = hn-magazin, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
20. apríl 2024 07:04