StoryEditor

Online slovník krysy korporátnej: Tliachal mítingový sa pozoruhodne správa i rozmnožuje

15.01.2016, 20:09
Autor:
corpoRATcorpoRAT

Nič človeka nenabije energiou do nového pracovného týždňa viac ako pondelok plný pracovných mítingov. Pohľad do kalendára, v ktorom máte 90 percent pracovného času obsadený bezduchými stretnutiami, je skrátka silná káva. Najmä, ak na očakávané pondelkové zlo, na pravidelný tímový míting, nadväzujú jednorazovky (mítingy na jedno použitie). V jednom i druhom prípade sa totiž často môžete tešiť na blízke stretnutie s novým živočíšnym druhom tliachalom mítingovým (Dicerus congressus). Mimochodom tvor sa pozoruhodným spôsobom správa i rozmnožuje.

Pravidelné zlo

Začnime s pravidelným výskytom tliachala. Teda s pondelkovým tímovým mítingom. Ten v praxi slúži ako platforma boja s povíkendovým zvyškovým alkoholom. Čo je celkom paradox. Pretože práve tímový míting predstavuje jeden z najčastejších dôvodov, prečo si dať v nedeľu drink.
Na mítingu sa dozviete o všetkom dôležitom, čo sa minulý týždeň stalo. Ak slovo „dôležité“ zrazu neznamená podstatné alebo zaujímavé, ale skôr zdĺhavé a zbytočné, viete jedno. Práve ste zaznamenali výskyt tliachala mítingového. Ten považuje za dôležitú každú maličkosť, ktorú minulý týždeň spravil. Poslal všetkým v tíme mail? No prečo to všetkým v tíme nespomenúť. Isteže o tom treba hovoriť. Plodiť verbálnu vatu plnú módnych anglických výrazov, až kým sa v očiach obetí mítingu nezjaví výraz: Prečo to hovoríš?

Jednorazovky

Jednodrazové mítingy sú hazard. Niekedy to dopadne dobre a míting má zmysel. Napríklad ak ste si sadli tak, že vám nikto nevidí do tabletu a môžete sa venovať práci. Veľmi dôležité je vymedziť si desať minút, počúvať, o čom je reč, a položiť vecnú otázku. Je to zdvorilé a páchateľ (organizátor) i obete mítingu zaznamenajú, že ste tam boli.

No, bohužiaľ, častejšie to dobre nedopadne. I v prípade jednorazoviek sa totiž vyskytujú tliachali. Poznáte ich ľahko. Ak nevedú míting, tak sa obmedzujú na všeobecné konštatovania, floskuly a opakovanie toho, čo niekto pred nimi na mítingu povedal. Lenže s výrazom „práve mi to napadlo“.

Krok späť

Iná situácia nastáva, ak tliachal organizuje míting a niečo prezentuje. Vtedy sú v zraniteľnej pozícii a možno sa pomstiť. Slúži na to viacero slovíčok. Napríklad ich v polovici zastaviť a zahlásiť „k tomu by sa hodil väčší detail“. Tliachala tak pri troche snahy dokážete zamotať do podrobností, ktoré zvyčajne neovláda. Rovnaká účinnosť je v slovnom spojení „spravme krok späť“. Tým donútite tliachala znova prerozprávať časť už odprezentovaného. Ranu z milosti dáte, ak prevezmete iniciatívu a začnete tému preberať zo svojej perspektívy. Konštatovať staré známe informácie, rozoberať každú maličkosť, čo ste v tejto oblasti vykonali. Maily, ktoré ste k tomu písali a čítali. A ak uvidíte na očiach obetí mítingu výraz v duchu prečo to hovoríš? a cítite sa uspokojení, nemá zmysel vám vysvetľovať, ako sa tliachal mítingový rozmnožuje.

01 - Modified: 2008-01-09 06:27:00 - Feat.: 0 - Title: Polícia našla ukradnutý Picassov obraz
01 - Modified: 2022-05-07 07:39:31 - Feat.: - Title: Päťdesiaty siedmy ročník mítingu P-T-S ponúkne znova duely slovenskej a svetovej špičky 02 - Modified: 2022-05-03 14:56:03 - Feat.: - Title: Je v poriadku, keď na pracovných mítingoch potichu sedíte 03 - Modified: 2018-05-04 15:25:28 - Feat.: - Title: Termín a miesto stretnutia s Kim Čong-unom sú už stanovené, oznámil Trump 04 - Modified: 2018-03-05 09:30:25 - Feat.: - Title: BBC: Chceš pracovať? Tak choď na Putinov míting 05 - Modified: 2018-03-02 09:43:22 - Feat.: - Title: V Taliansku sa konajú posledné mítingy pred nedeľňajšími voľbami
menuLevel = 2, menuRoute = style/hn-magazin, menuAlias = hn-magazin, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
25. apríl 2024 07:56