Sledujte nás na Instagrame

@hospodarske_novinyFacebook
24.07.2018, 10:40

Šéfkuchár skritizoval našu gastronómiu: Prečo by sem chodil Michelin, kvôli rezňom a haluškám?

Jeden z problémov v slovenskej gastronómii vidí mladý šéfkuchár v tom, že ľudia sú príliš konzervatívni.

Začínajú Slováci rozumieť dobrému a kvalitnému jedlu? Dokážu to rozlíšiť? Aj na toto sme sa v rozhovore v HNtelevízii pýtali šéfkuchára a majiteľa reštaurácie a bistra Baroza Petra Slačku.

„Ja som bol naposledy veľmi zaskočený, že aj edukovaní ľudia veľakrát nemajú pojem o skladbe jedál v jedálnom lístku, respektíve o surovinách a ich cenách,“ vyhlásil Slačka.

„Na Slovensku je problém ten, že ľudia sú veľmi konzervatívni a nechcú príliš, aby sa menilo jedlo,“ vyhlásil. „Lebo sa naučia na niečo a na to chodia a sú šťastní, lebo dostanú ten istý štandard,“ dodal.

Slačka skritizoval aj rozširujúci sa trend takzvaných bio potravín. „Ľudia si veľakrát myslia, že si kúpia bio a v konečnom dôsledku je to rovnako zlé" ako zelenina a ovocie zo supermarketu.

V dnešnom chlebe už podľa neho ani nie je múka. „Veľakrát je chleba tak oklamaný, že ani neviete, čo jete. Je to smutné, že sa ľudia musia klamať už pri základných potravinách, ako je chlieb.“

Na záver Slačka vysvetlil, prečo podľa neho na Slovensku chýbajú reštaurácie s Michelinskou hviezdou. „Prečo by sem chodil? Kvôli čomu? Kvôli rezňom a haluškám? On nemal dôvod sem prísť, lebo sa tu nič zaujímavé neudialo. Lebo každý servíroval len steak, cézar šalát a pastu pomodoro.“

Cookies

Na našich stránkach používame cookies. Slúžia na zlepšenie našej práce a vášho zážitku z čítania HNonline.sk. Bližšie informácie nájdete v Pravidlách používania cookies. Spracovanie a správu cookies nastavíte priamo vo Vašom prehliadači.