Facebook/Fach
StoryEditor

Najlepšia reštaurácia roka ukončila spoluprácu so známym šéfkuchárom

29.06.2017, 16:40
FACH má zlatú vidličku, v lete bude reštaurácia zatvorená a končí spoluprácu so šéfkuchárom.

Bratislavská reštaurácia Fach získala na nedávnom udeľovaní Gurman Awards titul nováčik roka aj zlatú vidličku. V lete sa tu však nenajete. Celý personál má „celozávodnú“ dovolenku. Reštaurácia počas prázdnin plánuje rôzne zmeny.

Tou najväčšou je nepochybne zmena na poste šéfkuchára. Z Fachu odchádza Lukáš Hesko, ktorý sa podľa poroty gastrosprievodcu stal aj najlepším kuchárom roka.

 „Sme veľmi radi a hrdí, že sme náš úspešný koncept uvádzali práve s Lukášom. Podarilo sa nám spoločne pripraviť špičkové degustačné menu, ktorým sme bratislavskej gastro scéne ukázali, že to so zážitkovou kuchyňou vo FACHu myslíme naozaj vážne,“ hovorí Michaela Ikrenyi Lazarová z FACHu.

Zároveň prezrádza novinky, na ktoré sa v kuchyni FACHu v týchto dňoch pripravujú. „Chceme koncept ďalej rozvíjať a rovnako posúvať hranice autentickej a zážitkovej kuchyne na Slovensku. Aj keď uvedenie konceptu bolo výnimočné, s Lukášom Heskom sme sa ku koncu júna rozišli,“ priznáva Ikrényi Lazarová.

Podľa jej slov mali so šéfkuchárom odlišné názory na fungovanie a smerovanie reštaurácie. „Jedna vec je prinášať zákazníkom kvalitný servis v podobe zážitkovej a autentickej kuchyne, založenej na lokálnych a čerstvých surovinách a tá druhá zase posúvať hranice v kreativite, kvalite a prístupe k samotným zákazníkom. Nechceme stavať náš koncept len na jednom výraznom jednotlivcovi“.

Fach do budúcna plánuje spolupracovať s viacerými šéfkuchármi, ktorí budú pripravovať svoje vlastné degustačné menu.

Ostatné gastro koncepty skupiny Fach - Bread&Coffee, Juice shop a bar budú naďalej, aj počas leta, fungovať v nezmenenom režime, ostávajú teda otvorené.

01 - Modified: 2024-04-10 22:00:00 - Feat.: - Title: Opuchy, zhoršené dýchanie, tráviace ťažkosti, migrény, vyčerpanosť: Kedy nám jedlo robí zo života peklo? 02 - Modified: 2024-04-13 06:00:00 - Feat.: - Title: Dobrá správa pre hubárov: Rastú smrčky aj májovky, prvé sa práve objavili na Slovensku, hovorí mykologička 03 - Modified: 2024-04-03 07:41:46 - Feat.: - Title: Výzvy a cesty k úspechu 04 - Modified: 2024-04-02 14:12:00 - Feat.: - Title: Vzniká nová gastrozóna Bratislavy? Do novej top štvrte sa sťahujú známe reštaurácie 05 - Modified: 2024-03-29 23:00:00 - Feat.: - Title: Útrapy veľkonočného baránka: Prečo ho vlastne pečieme?
menuLevel = 2, menuRoute = style/gastro, menuAlias = gastro, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
15. apríl 2024 09:25