Nie je ťažké nájsť návody na etiketu v reštaurácii, ale väčšina z nich má tendenciu sústrediť sa na veci, ako sú obliekanie a správanie. To, čo si mnohí neuvedomujú je, že to, ako sa prezentujete v reštaurácii, môže byť vašou najmenšou starosťou, a že to, čo si v nej objednáte, vám skôr môže pokaziť celý večer. Preto Mashed prináša jedlá a nápoje, ktoré si v skutočne dobrej reštaurácii v zahraničí nikdy netreba objednávať. Niektoré z nich vás buď vyjdú veľmi draho, z ďalších môžete ochorieť a iné sú zas úplne neetické.
Najväčším prehreškom, ktorý spôsobuje najväčšie zdesenie medzi ozajstnými labužníkmi, je podľa mnohých prevarený steak. Objednávanie prepečeného steaku môže byť plytvaním dobrého mäsa a peňazí, najmä v reštaurácii, kde sa môžete spoľahnúť na drahšie a kvalitnejšie jedlá. Zvyčajne býva príliš tvrdý a suchý, aby ste si ho naozaj vychutnali. Štúdia z roku 2013 tiež naznačuje, že glykotoxíny, ktoré sú vo veľkom množstve zastúpené v prepečenom mäse, môžu byť rizikovým faktorom pri rozvoji ochorení mozgu, ako je napríklad Alzheimerova choroba. Navyše naňho budete čakať dvakrát dlhšie ako na iné jedlo. To jednoducho nestojí za to.Pixabay
StoryEditor
Tieto jedlá a nápoje by ste si nemali objednávať v luxusnej reštaurácii
Dobré jedlo je umením. Ak je pripravené dobre a servírované v skvelej reštaurácii, môže sa z neho stať skutočne nezabudnuteľný zážitok. Aj naň však môžete pamätať v zlom z viacerých dôvodov.