StoryEditor

Pod Tatry priniesli inšpiráciu z cudziny. Alfou Popradu je dobrá kaviareň

29.11.2016, 06:00
Alfa (aj omega) Popradu je v skvelej káve. A kaviarni.

V centre mesta to vždy žije. O to viac, keď sa v ňom nachádza kaviareň s kvalitnou kávou a profesionálnou prípravou. V ruchu mesta Poprad takú rozhodne nájdete. Hneď vedľa fontány na dolnej strane námestia.

V Cafe & Bistre Alfa si každý nájde to svoje. Navštívili ho Kávičkári.sk.

Kaviareň vlastnia majitelia dva roky. Vďaka ich dlhým rokom stráveným v zahraničí priniesli do podtatranského sveta inšpiráciu a nový pohľad na kávový svet.

Atmosféra je tu veľmi priateľská a uvoľnená. Na svoje si tu príde naozaj každý. Kaviarenský život sa vďaka “Alfe” začína v Poprade už od rána. Je to určite aj vďaka tmavému drevu s kombináciou červenej farby a farebným obrazom. Už po chvíli strávenej v tomto priestore sa cítim nabitá správnou energiou.

​Sadnúť si môžete k veľkým preskleným oknám a pozorovať okolitý svet. Špecifickú atmosféru tejto kaviarne a bistra však dotvárajú ľudia.

​Sú to hlavne vzťahy– medzi zamestnancami a majiteľmi. Profesionálny prístup ku kvalitnej káve Bazzare cítiť už pri príprave. Baristi vám ju pripravia do príjemných šálok. Umenie s kávou tú cítiť nie len cez latte art, ale aj v jej samotnej aróme.

​Cafe & Bistro Alfa je domovom šikovných baristov. Každý deň tu trénujú na baristické súťaže. Veď zákazník a jeho názor je tou najprísnejšou a najúprimnejšou porotou. Majitelia svoj tím plne podporujú. Vytvárajú im teda podmienky pre osobný rozvoj.

Necítiť tu vzájomnú nevraživosť. Vidieť, že sa tu všetci vzájomné podporujú a inšpirujú. Aj vďaka súdržnému tímu  môžete vyskúšať netradičné spôsoby prípravy kávy a o káve sa veľa naučiť.

​Ak tu strávite pracovné stretnutie, alebo príjemné posedenie s priateľmi a rodinou. Určite si vychutnajte kurací sendvič, alebo denne čerstvú polievku. Pre milovníkov zdravej stravy je k dispozícií aj čerstvý caesar šalát. Na ranných kávičkárov tu čaká vždy čerstvý croissant a ranná šálka kávy.

Mlsné jazýčky si osladia život chutnými zákuskami a koláčikmi. Slivkové koláčiky, chesscaky a bábovka. Pre milovníkov retra dokonca aj BB puding.

​Do mesta si Popradčania chodia posedieť aj večer. Šikovné ruky profesionálnych barmanov splnia všetky vaše želania a priania. Drinky ako aj menu, tím tvorí a testuje spolu. Tak, aby ladil s každým ročným obdobím. Ak máte chuť na večerné uvoľnenie pri víne dopomôže k tomu aj príjemná hudba a večerná atmosféra mesta.

V tejto kaviarni v centre mesta si naozaj vychutnáte tu pravú chuť kávy a všetko s ňou spojené. Stačí len prísť a vybrať si po čom vaša duša túži.

Pripravené v spolupráci s portálom Kávičkári.sk. Kavickari.sk

01 - Modified: 2024-04-14 22:00:00 - Feat.: - Title: Riaditeľ Nestlé pre HN: Zvýšeniu cien sa nevyhneme ani my. S vybranými produktmi sme sa museli rozlúčiť 02 - Modified: 2024-04-08 13:30:20 - Feat.: - Title: Pijete bezkofeínovú kávu? Zrejme sa v nej nachádza látka, ktorá sa používa ako rozpúšťadlo a spôsobuje rakovinu 03 - Modified: 2024-04-03 10:14:22 - Feat.: - Title: Mesto Poprad požaduje dočasné vyňatie úseku D1 zo spoplatnených diaľnic 04 - Modified: 2024-03-08 11:09:31 - Feat.: - Title: Trh s kávou už nebude rovnaký. Zásoby robusty sú rekordne nízke, náš najväčší výrobca hlási zdražovanie 05 - Modified: 2024-02-12 18:04:30 - Feat.: - Title: Legendárny Propeller dostáva ďalšiu šancu. Podnikateľ, ktorý stojí za známou sieťou, tam chce kaviareň
menuLevel = 2, menuRoute = style/gastro, menuAlias = gastro, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
19. apríl 2024 08:50