StoryEditor

Prievidzké sídlisko má kaviareň, aká sa len tak nevidí

22.11.2016, 05:00
Kaviareň či reštaurácia môže byť akákoľvek pekná, útulná či mať skvelé menu, ak mu chýba duša. V malej príjemnej kaviarničke v Prievidzi sa budete cítiť ako doma práve vďaka duši tohto podniku – usmievavej majiteľke.

Kaviareň Cafe Cafe nájdete v Prievidzi mimo rušného centra, blízko sídliska, na ulici plnej rodinných domov, kam tradiční kávičkári zdanlivo ťažko zablúdia. Toto miesto však búra predsudky a prekonáva naše očakávania, keď ho nájdeme plné života i v utorok pred obedom, opisuje portál Kávičkári.sk.

​Keď nás privíta milá majiteľka Adriana Rakovská s dobrou kávou, rýchlo chápeme prečo. Táto kaviareň má totiž niečo, čo sa nedá kúpiť v žiadnom obchode s dizajnovými doplnkami ani výberovou kávou – priateľskú atmosféru a pocit vášho druhého domova.

Prvou dobrou správou pre nás bolo, že nás v Cafe Cafe veselo privítali aj s naším najnovším kávičkárom – mopsom Jimmym, ktorého sme zobrali na výlet. Milá Adriana mu hneď pripravila krásnu misku s vodou a čašníčka ho zabávala, aj keď sa zatúlal k nej ku baru.

​Pod schodmi sme zas našli pripravený malý detský kútik, čakajúci na svojich najmenších návštevníkov. Možno nimi často sú i deti samotnej majiteľky, ktoré sú v kaviarni tiež ako doma.

Cafe Cafe je v Prievidzi už tretí rok, i keď spočiatku “prebralo štafetu” po inej kaviarni, ktorá bola v týchto priestoroch pred ním. Nová majiteľka dala malému podniku nový look v urbánnom štýle s teplými farbami, útulnými sedačkami a stolíkmi “vo výklade”, ktoré ocenia mnohí milovníci pozorovania života za oknami.

​V lete kaviareň rozširuje i veľká terasa s pohodlnými kreslami z paliet a mäkkých matracov, v zime zas jedna sedačka slúži fajčiarom, ktorí si nemôžu zapáliť vo vnútri.

Pocit, ktorý vás v tejto kaviarni obklopí, je najmä optimizmus. Možno je to vďaka príjemnej hudbe, tyrkysovej farbe na bare či doplnkoch alebo motivačným citátom na stene. Všetko dokopy však vytvára pozitívnu a uvoľnenú atmosféru, z ktorej sa vám akosi nechce ísť domov.

​Dáte si teda ešte jedno espresso Musetti či výberovú kávu od 9 Grams Coffee, dojete domácu tortu, ktorá pohladí všetky vaše zmysly a potom si možno dáte ešte jednu, lebo by to bol hriech neochutnať.

U Adriany sa totiž dá vychutnávať život so všetkým a s každým, koho máte najradšej.

Pripravené v spolupráci s portálom: Kavickari.sk

01 - Modified: 2024-04-14 22:00:00 - Feat.: - Title: Riaditeľ Nestlé pre HN: Zvýšeniu cien sa nevyhneme ani my. S vybranými produktmi sme sa museli rozlúčiť 02 - Modified: 2024-04-08 13:30:20 - Feat.: - Title: Pijete bezkofeínovú kávu? Zrejme sa v nej nachádza látka, ktorá sa používa ako rozpúšťadlo a spôsobuje rakovinu 03 - Modified: 2024-03-19 15:50:32 - Feat.: - Title: Prievidza pripravuje rekonštrukciu mostného objektu na Košovskej ceste 04 - Modified: 2024-03-08 11:09:31 - Feat.: - Title: Trh s kávou už nebude rovnaký. Zásoby robusty sú rekordne nízke, náš najväčší výrobca hlási zdražovanie 05 - Modified: 2024-02-12 18:04:30 - Feat.: - Title: Legendárny Propeller dostáva ďalšiu šancu. Podnikateľ, ktorý stojí za známou sieťou, tam chce kaviareň
menuLevel = 2, menuRoute = style/gastro, menuAlias = gastro, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
19. apríl 2024 22:21