StoryEditor

Oáza labužníctva uprostred zelene. V útulnom Domčeku si pochutnáte na trendových špecialitách

25.10.2016, 22:00

Medická záhrada patrí k ikonám bratislavského Starého mesta. Priestor dáva aj pôžitkárom, ktorí si sem chodia vychutnať kávu či chutný domáci koláč. Ich cesty vedú do Domčeka Medická, príjemnej, útulnej kaviarne s čarovnou atmosférou. Prečítajte si ďalší príbeh v spolupráci s portálom Kávičkári.sk.

„Domček“, ako kaviareň familiárne nazývajú pravidelní návštevníci, privítal svojich prvých hostí v roku 2014 a odvtedy je otvorený denne, či je teplo a či dážď. Kávičkári v Domčeku Medická potešia svoje kávové bunky kávou značky Coffeein, ktorá lahodne rozvoniava po celej kaviarni.

​V ponuke je aj chutné Chai latte v rôznych podobách. Osviežia vás domáce limonády od výmyslu sveta, dokonca aj teplá limonáda s názvom Jablkový zázrak. Ale veď uvidíte sami, keď do Domčeka zavítate. Ani bio nadšenci neobídu naprázdno. Vyskúšať musíte bio lízanku a raw cukríky. 

Do nálady
Vychutnáte si dúšok z bio čajov značky Sonnentor, nazývaných tiež čaje dobrej nálady. Domček Medická myslí aj na zdravie malých huncútov. Po náročnej hre načerpajú vitamíny a energiu z čerstvých štiav. Výber je naozaj široký - pomaranč, grapefruit, jablko, mrkva. Pre mamičky je pripravená vitamínová bomba v kombinácii so zázvorom. Čokomaniakom urobí radosť lahodná horúca čokoláda s domácou šľahačkou. Nezabúdajme ani na oteckov, tí určite ocenia vychladené pivo. V ponuke nájdu aj nealko verziu.

Domček sa nachádza v blízkosti Letnej čitárne a ponúka naozaj príjemnú atmosféru pre všetkých, malých aj veľkých návštevníkov. Je vhodný na krátkodobé úniky, ale pokojne môžete ostať celý deň. Hlad v ňom spoľahlivo zaženiete zapekaným domčekovským chlebíčkom, či už so šunkou a syrom, prosciuttom, mozzarellou alebo chorizom. Domček myslí na každého a nezabúda ani na vitamíny v podobe čerstvého šalátu.

Ondrej Bobek

Čary a kúzla
Čo by to bolo za magické miesto bez domácich koláčikov a lahodnej domácej zmrzliny? Ponuka je rôzna a často sa chuť kúzla v Domčeku mení. Nikdy vás teda neomrzí, naopak prekvapí a poteší. Tešiť sa môžete na rôzne druhy dezertov. V ponuke sú cheesecaky, ovocné koláče, cookies, Sacherova torta, croissanty, ale aj bezlepkové a raw koláče.

V Domčeku Medická usilovne pracujú usmiate dievčatá, ktoré ochotne splnia všetky vaše priania a poradia s výberom dospelým aj ich ratolestiam. Tie sa môžu tešiť na kútik plný hračiek, farbičiek a farebných tulivakov. Vy sa zatiaľ zrelaxujete v jednom z pohodlných kresiel. A keď sa stane drobná nehoda, poteší prebaľovací pult, na ktorý v Domčeku taktiež mysleli. Taktiež vám tu zorganizujú narodeninovú oslavu. Hlavne detské párty sú tu mimoriadne obľúbené. Domček je vskutku zázračný a  jeho kúzla vás ohúria.

Pripravené v spolupráci s kavickari.sk

01 - Modified: 2024-04-24 10:40:01 - Feat.: - Title: Najlepší šéfkuchári a reštaurácie na Slovensku sú známe. Kto tento rok získal zlatú vidličku? 02 - Modified: 2024-04-22 22:00:00 - Feat.: - Title: Nutričná poradkyňa: Nie som prísny typ poradcu, aj malé zmeny totiž môžu mať veľký efekt (aj) na zdravie 03 - Modified: 2024-04-20 10:30:00 - Feat.: - Title: Ak pri vstupe odovzdáš mobil, dostaneš fľašu vína zadarmo. Talianska reštaurácia chce prinútiť ľudí viac komunikovať 04 - Modified: 2024-04-14 22:00:00 - Feat.: - Title: Riaditeľ Nestlé pre HN: Zvýšeniu cien sa nevyhneme ani my. S vybranými produktmi sme sa museli rozlúčiť 05 - Modified: 2024-04-10 22:00:00 - Feat.: - Title: Opuchy, zhoršené dýchanie, tráviace ťažkosti, migrény, vyčerpanosť: Kedy nám jedlo robí zo života peklo?
menuLevel = 2, menuRoute = style/gastro, menuAlias = gastro, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
26. apríl 2024 15:22