StoryEditor

Slovensko ako raj hipsterov. Pozrite si štyri netradičné podniky pre novú generáciu

13.08.2016, 13:00
Autor:
stlstl

Užite si leto plné rebélie, nezávislosti a pohody. Pohodlne sa usaďte a vychutnajte si domáce limonády, vynikajúcu a netradičnú kávu, koláče a skvelé jedlo v príjemnom prostredí s výnimočnou atmosférou letného dňa. Hipsterský svet je rozmanitý, poďte ho teda s nami ešte raz preskúmať z našich celoročných ciest. V spolupráci s portálom kávičkári.sk vám ponúkame 4 zaujímavé tipy na podniky po celom Slovensku.

Coworking, či kaviareň? Odpoveď hľadajte v Trnave
Keď prvýkrát vojdete do kaviarne La Reunion v historickom srdci Trnavy, nebude sa vám chcieť odísť. Dobrá správa je, že vlastne ani nemusíte. Môžete tu zostať, pracovať a vychutnávať si pritom skvelú slovenskú kávu z vintage kávovaru Faema E61, či domáce dobroty z dielne mladých majiteľov. Myšlienka prepojiť moderné coworkingové centrum, ktoré dáva priestor na prácu a naberanie inšpirácie všetkým druhom freelancerov a startuperov, s kaviarňou, asi nie je nová. La Reunion však na vás chŕli originalitu na každom rohu. Štýlovú modernú kaviareň v urbanisticko-industriálnom štýle si totiž doslova od podlahy postavili vlastnoručne samotní majitelia. 
Koláče i káva to vždy zaberie. V Banskej Bystrici
Do kaviarne Black Coffee môžete vstúpiť priamo z ulice alebo z malého námestia cez šarmantnú Večierku. Ranná zastávka na čerstvé pečivo sa tak v Banskej Bystrici stáva oveľa príjemnejšou vďaka vôni dobrej kávy a štýlovému prostrediu novej kaviarničky. Black Coffee dodalo rannej káve v meste pridanú hodnotu a vytvorilo priestor, v ktorom si ráno budete radi vychutnávať aj o druhej poobede. Vecí s históriou a príbehom však v šarmantnej kaviarni nájdete viac. Industriálne retro lampy nad pultom v pekárni napríklad nie sú ani tak retro, ako poriadne vintage. Majiteľ totiž zrepasoval 40 rokov staré lampy, ktoré sa kedysi používali v podnikoch a továrňach. Štýlové tienidlá z hrdzavého kovového plechu zas majiteľ vyrobil tiež vlastnoručne a neuľahčili si prácu v dizajnových obchodoch.

Prvý hipster východu, si dal svoje raňajky v Nico Prešov
Nešiel do centra, ale za svoju si vybral malebnú študentskú uličku 17. novembra. Starý socialistický priestor mu dodal odvahy, aby ukázal svoj potenciál. Na pomoc si vzal drevo, kov i tehly, mäkkosť dodali doplnky. Vôňu domova zabezpečil kávou. A zatiaľ čo niekde sa ešte len o alternatívnych prípravách kávy premýšľa, v podniku Nico v Prešove sú dávnou súčasťou a našli si svoju základňu fanúšikov. Pokiaľ sa tu ocitnete, nevynechajte cappuccino, od aktuálneho majstra Latte Art Jam, Viktora Štefančíka. Kapitolou samostatnou je Menu. Nájdete v ňom všetko na rýchle zažehnanie hladu. Zákusky, drobnosti k pivu a dokonca aj párky. Steny zdobia nielen retro doplnky, ale aj praktická obrazovka, kde môžete live sharovať svoje zážitky z kaviarne.

Fast food po novom očaril Bratislavu
Veľké okná Orbis Street Food pozývajú dnu. Je tam teplo i voňavo, a aj keď ste neboli hladní, atmosféra podniku vás presvedčí.  Vyzerá seversky, hoci ponúka jedlá z celého sveta. Alfou a omegou sú pravé belgické hranolky. Napriek tvrdej diéte im neodoláte, sú pomerne veľké zo špeciálnej odrody zemiakov a smažia sa na dvakrát na masti (nie na oleji). Iba vďaka správnemu postupu a čerstvým zemiakom sa môžu nazývať belgické. Frietkotten si skrátka zamilujete, iná cesta neexistuje. Menu sa v pravidelných intervaloch obmieňa, teda sa môžete tešiť na chute ulíc z miest celého sveta. Prepájajú ulicu s vnútrom a lákajú k posedeniu a novým zážitkom. Tí, ktorí chcú si jedlo môžu vychutnať aj doma. Nie však zabalené, avšak vďaka vlastnej zručnosti. V Orbis Street Food vám suroviny radi zabalia a vysvetlia i návod na prípravu.


Pripravené v spolupráci s portálom kávičkári.sk


Logo kávičkári.sk


01 - Modified: 2024-04-24 10:40:01 - Feat.: - Title: Najlepší šéfkuchári a reštaurácie na Slovensku sú známe. Kto tento rok získal zlatú vidličku? 02 - Modified: 2024-04-22 22:00:00 - Feat.: - Title: Nutričná poradkyňa: Nie som prísny typ poradcu, aj malé zmeny totiž môžu mať veľký efekt (aj) na zdravie 03 - Modified: 2024-04-10 22:00:00 - Feat.: - Title: Opuchy, zhoršené dýchanie, tráviace ťažkosti, migrény, vyčerpanosť: Kedy nám jedlo robí zo života peklo? 04 - Modified: 2024-04-13 06:00:00 - Feat.: - Title: Dobrá správa pre hubárov: Rastú smrčky aj májovky, prvé sa práve objavili na Slovensku, hovorí mykologička 05 - Modified: 2024-04-03 07:41:46 - Feat.: - Title: Výzvy a cesty k úspechu
menuLevel = 2, menuRoute = style/gastro, menuAlias = gastro, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
25. apríl 2024 01:08