Flickr
StoryEditor

McDonald´s odstráni nechutné ingrediencie z obľúbeného menu

05.08.2016, 00:00
Autor:
mabmab

McDonald´s sa už nejaký čas snaží striasť nepríjemného obrazu pre servírovanie spracovaných nezdravých jedál. Vedenie teraz podľa portálu independent.co.uk uvádza, že odstraňujú niektoré nechutné ingrediencie z najobľúbenejších položiek v menu.

Aj milovníci aj odporcovia tohto fast foodu pocítia zmenu. Tá sa bude týkať aj výroby kuracích nugetiek a ďalších položiek bez umelých konzervantov, rovnako odstránia fruktózové sirupy z burgrov. Spoločnosť hneď neodpovedala na otázku o tom, ktoré konkrétne konzervačné látky sú odstránené.

Zmeny prichádzajú po tom, čo reťazec bojuje o zákazníkov, ktorých počet za posledné tri roky klesol. Reštauračný gigant sa tak snaží zmeniť pohľad na jedlo a čelí tak konkurencii zo strany menších, zdravších a alternatívnych ponúk. „Prečo by sme niektoré ingrediencie mali obhajovať, keď nám zákazník povie, že radšej by radšej túto zložku v jedle nemal?“ povedal Mike Andres, prezident spoločnosti v USA.

Ako zmysluplné sú nastávajúce zmeny, ukáže až čas. Michael Jobson, výkonný riaditeľ Centra pre vedu vo verejnom záujme tvrdí, že zámena fruktózy v hamburgeroch nebude zdravšia. V uplynulom roku reťazec prešiel aj od margarínu k maslu v mufffinoch a do šalátov pridal kel a špenát. Konkurenti však postupovali podobne.

Dunkin' Donuts napríklad sľúbil, že dá vajíčko naviac do svojej vaječnej placky. V súčasnej dobe placka vyzerá ako volské oko, ale ide o zmes vaječných bielkov, vody, žĺtok a modifikovaného kukuričného škrobu.

Taco Bell uviedol, že by sa malo prejsť k skutočnému čiernemu koreniu než k „príchuti čierneho korenia“.

Subway zaviedol "kura rotisserie“ a „porciované morčacie“, ktoré majú lepšiu textúru a vyzerajú prirodzenejšie ako kuracie a morčacie mäso. Pre tých, ktorí zmeny nemajú radi, nechali aj pôvodnú verziu.

McDonald´s tvrdí, že sa mu v niektorých lokalitách, kde už zmeny prebehli, mierne zvýšili tržby. Rovnako tak spoločnosť priznala, že konečne naplnila svoj záväzok a vyradila antibiotické kurčatá. Na mediálnej akcii, ktorú reťazec pre novinárov zorganizoval, ukázal šéfkuchár priamo pred ich očami čerstvú prípravu vajec z raňajkového menu. Chcú tak demonštrovať ponuku ozajstného jedla.

01 - Modified: 2024-04-18 08:41:13 - Feat.: - Title: Na Slovensko mieri slávny fast food. McDonald´s a Burger King dostanú ďalšieho veľkého konkurenta 02 - Modified: 2024-03-14 23:00:00 - Feat.: - Title: McDonald’s pribudne v ďalšom slovenskom meste. Obchodné centrum, v ktorom bude, má už dôležité povolenie 03 - Modified: 2024-02-02 16:06:03 - Feat.: - Title: Sendviče preslávané na celom svete našincom nechutia. Na Slovensku to zabalila ďalšia prevádzka 04 - Modified: 2024-01-19 16:41:18 - Feat.: - Title: Zistenie HN: Veľký krok Biedronky u nás. Už má vyhliadnutú lokalitu na slovenskú centrálu 05 - Modified: 2023-12-22 16:54:50 - Feat.: - Title: McDonald‘s pri kľúčovej diaľnici čaká konkurencia. Súperiť tu bude s fast foodom KFC
menuLevel = 2, menuRoute = style/gastro, menuAlias = gastro, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
24. apríl 2024 17:43