StoryEditor

Čarovné miesto pri rakúskych hraniciach, ktoré poznajú všetci bratislavskí fajnšmekri

26.07.2016, 17:00

Cesta k rakúskym hraniciam Berg ešte stále v mnohých Slovákoch vyvoláva zmes emócií. Radosť, vzrušenie, silné spomienky. Niekde po tejto ceste, ukrytý v starej časti Petržalky, sa nachádza miesto s rovnomenným názvom - Berg. Ponúka oázu pokoja a zelene a navyše aj výborného jedla. Prinášame vám ďalší tip v spolupráci s portálom kávičkári.sk.

Penzión Berg je pre skúsených bratislavských fajnšmekrov už známym pojmom. Ukrytý od zvedavých očí, uprostred zelene s vlastným parkoviskom sa stáva útočiskom pre mnohých. To svoje si v ňom nájdu pôžitkári, ale aj uponáhľaní biznismeni.



To, čo tu vo vzduchu vládne a jemne sa dostane pod kožu návštevníka, je jednoznačne atmosféra. Pokojné prostredie obklopené zeleňou a príjemná terasa lákajúca k posedeniu. Originálne zariadenie je plné zaujímavých artefaktov, nie však preplnené. Je tam toho tak akurát. Pripomína vidiek Toskánska, či francúzskeho Provensálska, avšak s osobitým charakterom. Ako vystrihnuté z dizajnového magazínu.

Mohutné stoly a komfortné stoličky dodávajú rozhovorom stabilitu a nabádajú k leňošeniu. K takému, pri ktorom si vychutnáte jedlo, či dobrú kávu. V Bergu sa podáva Bazzarra.


Prednedávnom prevzal taktovku kuchyne známy šéfkuchár Miroslav Heredoš, ktorý osviežil koncept reštaurácie a dal jej sviežejší ráz. Meno šéfkuchára sa mnohým spája s milou kuchárkou “Dobré jedlo pre dobrých ľudí”. Menu je výrazne štíhlejšie, avšak zaujímavejšie. Poteší vás nové spájanie chutí, využitie tradičných surovín netradičným štýlom a celkový styling.

Nielen miesto, nielen jedlo, nielen interiér. Po niekoľkých návštevách môžeme úprimne zhodnotiť milý personál, ktorý sa nevnucuje, a predsa zanechá príjemný pocit. Človek si tak môže vychutnať pokojný obed, či už súkromný alebo pracovný. Zákutia reštaurácie ponúkajú dostatok priestoru na intímny rozhovor. Osobité, romantické čaro má však Berg navečer. Treba vyskúšať.

Pripravené v spolupráci s:

Logo kávičkári.sk

01 - Modified: 2024-04-17 18:21:43 - Feat.: - Title: "Myslel som si, že sa zastaví pri Kryme." Rakúsky prezident Van der Bellen pripustil, že Putina zle odhadol 02 - Modified: 2024-04-12 11:32:36 - Feat.: - Title: Tirolská lavínová služba varuje pred "zradnými" lavínami 03 - Modified: 2024-04-11 16:15:02 - Feat.: - Title: Počet obetí lavíny v rakúskom Tirolsku stúpol na tri 04 - Modified: 2024-04-11 13:33:50 - Feat.: - Title: Rakúskom otriasa špionážny škandál. Populistická strana FPÖ čelí pred voľbami obvineniam zo zneužitia moci 05 - Modified: 2024-04-11 12:21:00 - Feat.: - Title: Ďalšia lavína v rakúskych Alpách má najmenej jednu obeť, dvaja ľudia sú nezvestní
menuLevel = 2, menuRoute = style/gastro, menuAlias = gastro, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
19. apríl 2024 09:40